Liga I: Rapid, victorie lejeră cu Poli Iaşi

Etapa a 29-a a campionatului naţional de fotbal, Liga I, s-a încheiat luni cu victoria clară a Rapidului, 3-0 cu Politehnica Iaşi, după un meci dominat copios de elevii lui Răzvan Lucescu.

Cu Maftei sau Marius Constantin reveniţi în primul unsprezece dar fără Dani Coman, Măldărăşanu, Ionel Ganea sau Buga, Rapid nu a avut probleme în meciul de acasă cu Poli Iaşi, giuleştenii fiind ajutaţi şi de golul rapid reuşit de Ionuţ Rada.

După numai 30-40 de secunde de la startul partidei, Bădoi a executat bine o lovitură de colţ şi Ionuţ Rada a deschis scorul cu o superbă lovitură de cap, fundaşul rapidist dând peste cap întreaga tactică defensivă a lui Ionuţ Popa care venise pregătit să ţină de 0-0.

În ciuda faptului că a început într-un 1-5-3-2 cu şase sau chiar şapte jucători cu profil defensiv în primul unsprezece, Poli nu a reuşit să ţină balonul departe de poarta lui Brăneţ şi după trei ocazii ratate de Zicu şi Mazilu, fostul atacant al Sportului Studenţesc a făcut 2-0 la jumătatea primei reprize după un contraatac de excepţie.

Deşi a scos la pauză un fundaş central, Bernard, pentru un al treilea atacant, Pălimaru, antrenorul Ionuţ Popa nu a reuşit să refacă psihicul echipei şi partea a doua a fost dominată şi mai clar de rapidişti, Mazilu şi compania profitând din plin de spaţiile mai mari din defensiva adversă.

Cu toate acestea, Viorel Moldovan, Mazilu, Zicu, Nicolae Grigore şi Emil Dică s-au jucat cu ocaziile, ultimul lovind chiar bara porţii apărate de Brăneţ, şi Rapid a mai reuşit un singur gol, în prelungiri, prin Ianis Zicu, cel care a înscris cu poarta goală după ce a fost lansat excelent la marginea careului advers şi l-a fentat elegant pe Brăneţ.

Rapid se impune clar în meciul cu Poli Iaşi, 3-0, şi giuleştenii s-au apropiat la două puncte de Steaua şi la trei de CFR Cluj în timp ce Poli Iaşi este pe locul 11 în acest moment, la 13 puncte de o eventuală retrogradare şi la opt puncte de locul cinci, poziţie ce ar putea duce în Cupa UEFA Intertoto.

Rapid – Poli IaÅŸi 3-0 (2-0).

Au marcat: Rada (1′), Mazilu (23′), Zicu (93). CartonaÅŸe galbene: I. Rada (34′)/ OnuÅ£ (9′), R. Ciobanu (71′), Silvăşan (77′). CartonaÅŸe roÅŸii:

Rapid: Edel – M. Constantin, Maftei (Perjă 46′), I. Rada – Bădoi, C. Lazăr, N. Grigore (E. Dică 78′), I. Stancu – Zicu – V. Moldovan (Săpunaru 67′), Mazilu. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Poli IaÅŸi: BrăneÅ£ – Buta, OnuÅ£, R. Ciobanu, Bernard (Pălimaru 46′), Ad. Toma – Sfârlea, Naidin, Ad. Ilie (P. Tincu 64′) – Bâlbă, Silvăşan (R. Miclea 86′). Antrenor: IonuÅ£ Popa.

Comentarii

  1. Claralucia a zis:

    Ce-mi mai plac mie articolele acetesa, sa descoper persoane noi cu bloguri interesante si sa fug repede sa le rasfoiesc. Frumoase sunt si pozele si cum scrie Cristina nu mai spun de retete[]

Adauga un comentariu

*