MM STOICA a demisionat de la STEAUA

MM Stoica a fost la Palatul lui Becali şi l-a anunţat pe patronul Stelei că renunţă la postul de manager general.

Finantatorul echipei de fotbal Steaua, George Becali a confirmat duminica plecarea managerului general Mihai Stoica.

Despartirea celor doi s-a produs simbata, cind Stoica l-a anuntat pe patron ca renunta la functia pe care o detinea in cadrul gruparii din Ghencea.

„Eu l-am demis!”, sustine finantatorul care a anuntat o noua organigrama in care Valeriu Argaseala este presedinte.

Vechile aliante s-au desfacut

Ultimele saptamini au adus o perioada „de gheata” in relatia dintre managerul Stoica si conducerea clubului. Rezultatele slabe al echipei bucurestene au fost interpretate ca efect al unei proaste gestionari din partea conducerii administrative.

Transferurile din iarna (Andrey, Croitoru si Elton) au fost considerate „nereusite”, iar patronul a dat mai multe semnale ca s-a saturat de calatoriile lui Mihai Stoica in Brazilia pentru a aduce fotbalisti de calitate „indoielnica”.

„Vreau numai romani, m-am saturat de straini! La banii nostri, noi luam ce ne ramine sau ce ne dau strainii… Uite cum statea Elton mare valoare in Brazilia si astepta pe Steaua sa il descopere!” – G. Becali, patron Steaua

Insa marea ruptura s-a produs intre Stoica si antrenorul Cosmin Olaroiu – un cuplu ce parea indestructibil acum citeva luni, cind Steaua juca in Champions League.

Primul semn a aparut dupa infringerea cu Poli Timisoara (semifinalele Cupei), cind Stoica a criticat pentru prima data o decizie a antrenorului.

„Banel Nicolita nu este in forma pentru ca nu joaca acolo unde trebuie. El este, dupa parerea mea si am spus-o mereu, fundas dreapta, nu extrema” – Mihai Stoica, fost manager Steaua

Olaroiu nu i-a raspuns public, ci prin modul in care a stabilit componenta primului „11” la ultimele jocuri – Banel a jucat unde a vrut antrenorul, iar jucatorii adusi de Mihai Stoica au ramas rezerve (inclusiv Elton).

„Cu Elton s-a facut o mare greseala – cum a venit, a fost pus sub presiune – s-a vorbit ca va fi salvatorul Stelei, dar el are nevoie de acomodare!” – M. Stoica, fost manager Steaua.

S-a simtit „tradat”

De la 0-1 cu Poli Timisoara in urma cu doua saptamini, Stoica nu a mai aparut pe banca de rezerve a Stelei, unde avea obiceiul sa stea. „Mi s-a recomandat sa merg la un neurolog”, a spus managerul, referindu-se la problemele medicale pe care le-a resimtit din cauza stress-ului.

Dupa doua zile, a revenit in public, nu si in anturajul echipei. Si atunci a facut primele declaratii „periculoase” – a vorbit despre „mercenarii” lotul Stelei, desi s-a ferit tot timpul sa atace jucatorii. In acelasi timp, a trimis si sageti spre Olaroiu.

De care s-a simtit „tradat”.

„Am avut multe dispute si momente grele. Niciun antrenor nu m-a sprijinit, desi eu am facut-o atunci cind a fost cazul”, a rostit Stoica.

Managerul se referea inclusiv la faptul ca l-a impiedicat pe Olaroiu sa isi dea demisia de la Steaua in citeva rinduri (unul dintre cazuri a fost dupa infringerea cu Real madrid la Bucuresti – cei doi au stat peste o ora in vestiar, iar Stoica l-a convins pe tehnician ca nu trebuie sa demisioneze).

Ultima alegere

In nebunia ultimelor saptamini, cind Steaua ratase finala Cupei si cazuse pe locul 4, finantatorul echipei a avut de facut o alegere: antrenorul (Olaroiu) sau managerul (Stoica)?

Si a facut-o. Nu acum, ci in urma cu doua saptamini cind a anuntat ca prelungeste contractul tehnicianului. O istorie „cu cintec”, pentru ca foaia semnata de patron si antrenor provenea din vechiul contract!

„Da, domnule, am facut-o de ochii presei, sa ne lase in pace!”

Cit de solida este aceasta relatie… e de urmarit!

HotNews.ro,

Adauga un comentariu

*