Summit-ul NATO din 2008 va fi gazduit de Bucuresti.”Eveniment deosebit de important”, considera Gabriel Vlase, membru AP NATO

Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Schefer, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Bucurestiul va fi gazda summit-ului NATO din 2008.

Jaap de Hoop Schefer a facut acest anunt cu ocazia reuniunii informale a ministrilor de Externe din tarile membre, contrazicand astfel informatiile vehiculate in ultimele doua saptamani, potrivit carora conducerea NATO urma sa amane anuntul oficial pana in septembrie, din cauza situatiei politice din Romania.

Deputatul Gabriel Vlase,reprezentantul Parlamentului Romaniei in Adunarea Parlamentara a NATO considera evenimentul ca fiind „unul de o importanta deosebita pentru Romania”. Vlase subliniaza ca prezenta sefilor de state membre ale NATO, inclusv SUA, va reprezenta un semnal strategic pentru aceasta zona a UE.

Si HotNews.ro a prezentat aceste informatii, bazate pe declaratii convergente din partea unor inalti oficiali romani. Mai mult, publicatia britanica The Economist anuntase joi seara ca NATO ar fi decis chiar ca summit-ul nu va avea loc la Bucuresti.

Informatiile au fost insa infirmate oficial, astfel ca Romania va gazdui in 2008 summit-ul Aliantei Nord-Arlantice. Va fi pentru prima data cand Romania va gazdui un summit al NATO, organizatie la care a aderat in 2004.

Contracandidata Romaniei pentru organizarea intalnirii de anul viitor a fost Portugalia, miza summit-ului fiind una uriasa: anul viitor este asteptat anuntul oficial privind intrarea in NATO a altor trei tari – Albania, Macedonia si Croatia.

Adauga un comentariu

*