De la 1 mai, Olanda anulează restricţiile pentru muncitorii din est

Olanda a decis să anuleze, de la 1 mai, restricţiile pentru lucrătorii din ţările Europei Centrale şi de Est, care au aderat la Uniunea Europeana după 2004. Ea face parte dintre cele opt vechi ţări membre ale Uniunii care au menţinut restricţiile pentru ţările nou intrate în UE şi după intrarea României şi Bulgariei în UE. Începând cu această dată, cetăţenii noilor state pot lucra fără restricţii în Olanda.

Comisia Europeană a primit foarte favorabil decizia în cauză. Comisarul european pentru muncă şi afaceri sociale, Vladimir Spidla, a felicitat sâmbătă autorităţile olandeze pentru decizia de a elimina restricţiile de pe piaţa forţei de muncă.

Spidla este de părere că această măsură va aduce beneficii economiei olandeze şi ţării întregi. Acesta a amintit raportul său dat publicităţii în 2006 privind efectul pozitiv al aderării noilor state din estul continetului la economia europeană şi contribuţia importantă a noilor ţări la piaţa muncii din UE.

El a amintit totodată de beneficiile obţinute de Marea Britanie, Suedia şi Irlanda, care nu au introdus retricţii pentru lucrătorii din noile state.

Finlanda, Spania, Portugalia şi Grecia au eliminat restricţiile în mai 2006, iar Italia în iulie 2006. Prin decizia autorităţilor olandeze, numărul ţărilor UE fără restricţii pe piaţa forţei de muncă se ridică la 21. Amos News

Adauga un comentariu

*