Bacaul european a devenit Autogara „Stavarache”!

Situatia transportului in comun nu este deloc lamurita in municipiul Bacau si nici nu are cum, de vreme ce insusi primarul Romeo Stavarache se agata cu o tenacitate demna de o cauza mai buna sa nu plateasca o suma destul de consistenta catre SC TRANSPORT PUBLIC SA Bacau, drept despagubiuri, in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Asa ca, de ce sa ne mai minunam de harababura existenta in transportul local de calatori, domeniu in care operatorii transport, aparuti precum ciupercile dupa ploaie, folosesc statiile de autobuz in care nu au voie. Situatia a devenit critica in special in statiile din apropierea Pietii Centrale, cea din fata Pietii si cea din fata Statiei de Salvare transformandu-se in adevarate autogari. O adevartata autogara a fost „infiintata”, nu stim cu aprobarea cui, chiar in buricul targului, in spatele Hotelului „Moldova”, unde vezi zilnic, la orice ora, microbuze care preiau calatorii ce doresc sa ajunga in difertite colturi ale judetului! Este un peisaj caraghios care strica imaginea Bacaului european al lui Romica, se pare nederanjat de faptul ca poti vedea in centrul municipiului, taranii cu traista sau sacul de cartofi in spate! In acest timp, Politia Primariei se plimba pe strazi, dirijeaza circulatia in fata sediului sefului, dar nu face doi pasi mai incolo sa vada ce se intampla sau s-i intrebe de sanatate pe conducatorii auto daca au autorizatie de oprire in aceste statii sau in spatele Hotelului „Moldova”! In aceste conditii, ce sa te mai miri ca „politistii” Primariei nu ajung in alte zone ale Bacaului, unde caii pasc in voie iarba semanata cu truda de cei de la Spatii verzi, sau se odihnesc, lasand la plecare „urmele” vizitei prin acele locuri! Ne tot intrebam cand va fi asanat WC- ul public „infiintat” in spatiul dintre cladirea VASION si Statia de Salvare, unde isi fac nevoile, mai ales spre seara, toti cei care nu au unde si mai ales calatorii care asteapta cursele spre comunele limitrofe Bacaului. Asa se face ca strazile Bacaului sunt murdare, mult mediatizatul asfalt a crapat fara sa fi cazut un fulg peste el, cosurile de gunoi de pe marginea trotuarelor sun ticsite sau aruncate pe spatiile verzi (vezi terenul din apropierea Teatrului „Licurici”), pe unde se strica nu se mai repara cum a fost.

Nicolae TURCU

Comentarii

  1. ce credeti mai sechelariilor..ca mai face seke si PSD-ul vostru tot ce vor ca pe vremea cand toti iii mancau din palma fostului primar?
    S-a dus vremea cand lua spaga de la toti si ii hartuia pe toti oamenii de afaceri.
    Plangeti acum…pe umarul mafiotilor poate o sa va plateasca si voua o bere acolo…

  2. si stavarache, si sechelariu, doua nume ale aceleiasi „marii”:MINCINOSI = LAUDAROSI = „STRANGATORI” = DE „NEINLOCUIT” = SENSIBILI LA PUPINCURISTI = DISPRETUITORI FATA DE BACAUANI. Unde a ajuns primul, adica la groapa de gunoi a istoriei, va urma neintarziat si al doilea.Ce e val, ca valul trece!

    • Valdecir a zis:

      ce glumeaţă esti tu, chiar vrei sa fie totul pefecrt .Noi, cei de pe margine ne-am plictisi .stii ca noua ne place teatru, .si la propriu si la figurat..

Adauga un comentariu

*