Prefectul de Bacau si presedintele CJ au primit vizita Ambasadorului Marii Britanii

Pe 24 aprilie, judetul Bacau a primit vizita Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett.

La Institutia Prefectului delegatia engleza a fost intampinata de prefectul Gabriel Berca si subprefectul Neculai Olaru, iar la Consiliul Judetean de presedintele Dragos Benea. Delegatia engleza a fost compusa din ambasadorul Robin Barnett si secretarul economic Andy Garth. Discutia s-a axat pe teme economice, care tin de dezvoltarea judetului Bacau si a Regiunii Nord-Est, precum si pe teme care vizeaza situatia politica actuala din Romania.
Ambasadorul Barnett s-a declarat incantat de prezenta investitorilor britanici in judetul Bacau, cu atat mai mult cu cat acestia reprezinta companii cu renume, cum ar fi compania BA Systems care a incheiat un contract de colaborare cu Aerostar, Bacau. Robin Barnett si-a exprimat increderea ca acest contract va functiona „ca un magnet” pentru alte companii britanice.
Pe 25 aprilie, delegatia britanica a avut intalniri cu companiile din domeniul agricol, in special domeniul cresterii animalelor. O problema ridicata de secretarul economic Andy Garth vizeaza dorinta fermierilor englezi de a cumpara terenuri agricole din Romania si dificultatile intalnite datorita faramitarii excesive a terenului agricol.

Adauga un comentariu

*