Man. United-AC Milan 3-2. Partida de vis pe „Teatrul Viselor”

Manchester invinge in ultimul minut, gratie lui Wayne Rooney, dar dubla lui Kaka poate insemna calificarea in finala a lui AC Milan.

Returul partidei este programat pe 2 mai, pe stadionul San Siro din Milano.

Kaka si-a consolidat pozitia de lider in clasamentul golgheterilor in acest sezon, ajungand la cota 9, cu trei mai mult decat urmaritorii sai, Peter Crouch si Didier Drogba.

Manchester nu a eliminat niciodata in istorie pe Milan din Europa. De trei ori s-au intalnit cele doua formatii, mereu castig de cauza avand italienii. In semifinalele Cupei Campionilor din 1958, Milan a mers mai departe dupa 1-2 in Anglia si 4-0 acasa. Aceeasi competitie, aceeasi faza, anul 1969: Italienii au invins pe San Siro cu 2-0, pierzand doar cu 1-0 la Manchester.

In fine, in optimile de finala ale Ligii Campionilor din 2005, Milan s-a impus in ambele manse, cu un identic 1-0. De altfel, Milan n-a fost niciodata scoasa din competitie de o echipa din Anglia, in fazele eliminatorii ale Cupelor Europene.

Italienii joaca pentru a 11-a oara in semifinalele Ligii, fiind eliminati doar de doua ori inainte de ultimul act: in 1956, in fata lui Real Madrid, si anul trecut, contra Barcelonei.

Filmul meciului

Doar de cinci minute a avut nevoie United pentru a deschide scorul. La primul corner al englezilor, Cristiano Ronaldo s-a inaltat si a trimis cu capul peste Dida, iesit neinspirat. Brazilianul a atins si el balonul in drumul spre poarta. Acesta este golul cu numarul 350 al lui Manchester United in Liga Campionilor / Cupa Campionilor Europeni.

Tot Ronaldo pune in pericol poarta englezilor in minutul 11, si tot cu o lovitura de cap. Centrarea lui Rooney este reluata de Ronaldo, dar Dida este de aceasta data la post.

Manchester domina clar inceputul jocului. Carrick isi incearca sutul de la distanta in minutul 14, Dida respinge in corner din plonjon.

Kaka restabileste egalitatea in minutul 22. Pasa senzationala a lui Seedorf il lasa pe brazilian singur cu Van der Sar, iar milanezul suteaza perfect la coltul lung de la 14 metri lateral stanga.

Ronaldo il pune din nou la incercare pe Dida, in minutul 35, cu un sut de la 18 metri, dar brazilianul dintre buturile Milanului respinge cu dificultate in lateral. Giggs a recuperat dar nu a reusit centrarea.

Kaka umileste apararea improvizata a lui Sir Alex Ferguson, in minutul 37. De unul singur, brazilianul trece de trei fundasi englezi, Heinze si cu Evra se ciocnesc, incercand sa-l deposedeze, iar Kaka ramane singur cu Van der Sar si il invinge cu un sut plasat de la 12 metri.

Pirlo executa o lovitura libera de la 32 de metri in finalul primei reprize, dar mingea trece putin pe langa vinclul stang al portii lui Manchester.

Dupa doua goluri cu Roma din afara careului, Michael Carrick nu reuseste sa introduca mingea in poarta de la sase metri, putin in lateral. In minutul 48, Carrick a ramas singur la marginea careului mic, in urma unui corner, si a trimis pe langa poarta!

Kaka trece pe langa hattrick in minutul 56. Brazilianul trece in viteza de Heinze, dar suteaza pe langa poarta de la 12 metri lateral dreapta.

Manchester nu cedeaza si Wayne Rooney puncteaza pentru 2-2 in minutul 59. Scholes reuseste o pasa sclipitoare peste apararea milaneza, Rooney preia pe piept si trimite pe langa Dida.

Dida pastreaza egalitatea pe tabela de marcaj. Sutul puternic al lui Fletcher de la 14 metri, din minutul 64, este deviat in corner de brazilian.

Blestemul ultimului minut pentru Milan continua. Dupa ce a fost egalata de Bayern in finalul primului joc din sferturi, Milan este invinsa de Manchester tot in ultimul minut, dupa un contraatac rapid purtat de Giggs. Galezul i-a pasat lui Wayne Rooney acesta sutand din marginea careului, fara speranta pentru Dida.

hotnews

Adauga un comentariu

*