Maramureş: Zăpadă în Munţii Pietrosul Rodnei

Zăpada atinge şi în această perioadă, în zonele montane din Maramureş, între 20-50 cm, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş, comisar-şef Ioan Dunca, la altitudini de peste 1.000 de metri, stratul de zăpadă nu dă semne că ar putea să se topească prea repede.

”De obicei, în zonele alpine, zăpada persistă până la sfârÅŸitul lunii mai, iar turiÅŸtii pasionaÅ£i de escaladă preferă să urce în aceste zone din MunÅ£ii Pietrosul Rodnei, MaramureÅŸului, Pop Ivanul ÅŸi Farcăului’, a declarat, marÅ£i, pentru Rompres, Ioan Dunca.

În această perioadă, potrivit acestuia, pericolul avalanşelor este scăzut, deoarece stratul de zăpadă e destul de stabil.

Totuşi, poliţiştii de frontieră recomandă pasionaţilor de drumeţii montane să fie precauţi şi să ţină cont că pe munte vremea e foarte schimbătoare.

O oportunitate pentru turişti o constituie hărţile de înaltă precizie, care au fost tipărite în ultimii ani din dorinţa de a preveni orice accident cauzat de necunoaşterea traseelor.

Adauga un comentariu

*