Sindicatul poliţiştilor cere demararea negocierilor pentru contract colectiv de muncă

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a cerut Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) demararea procedurilor legale pentru negocierea contractului colectiv de muncă, se arată într-un comunicat, remis luni de conducerea sindicatului Agenţiei NewsIn.

Vicepreşedintele SNPPC, Marian Gruia, a declarat pentru NewsIn că este pentru prima dată în istoria poliţiştilor când se solicită încheierea unui astfel de acord. El a explicat că prin acest acord nu se cere o mărire a salariilor, acest lucru fiind ilegal, ci doar respectarea drepturilor pe care angajaţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative le au potrivit legilor în vigoare.

Gruia a mai spus că MIRA este obligat să demareze negocierile în termen de 15 zile de la data solicitării.

De asemenea, vicepreşedintele SNPPC a mai spus că doreşte ca prima de concediu, sporul de fidelitate, orele suplimentare plătite să nu mai existe doar pe hârtie, ci să se materializeze financiar în funcţie de contribuţia fiecărui om pe care îl reprezintă.

Până acum, potrivit evidenţelor sindicatului, poliţiştii au câştigat aproape toate procesele în care şi-au cerut drepturile neacordate de minister.

SNPPC are peste 35.000 de membri, este afiliat la CNS Cartel Alfa şi membru al Confederaţiei Europene a Poliţiştilor EuroCOP.

Adauga un comentariu

*