Formula 1: Ferrari a pus stăpânire şi pe Malaezia

După rezultatele foarte bune obţinute în etapa de debut a campionatului mondial de formula 1, echipa italiană Ferrari a dominat şi primele antrenamente libere din etapa a doua, cea care se va disputa duminică în Malaezia, pe circuitul de la Sepang.

În absenţa multiplului campion mondial, germanul Michael Schumacher, italienii de la Ferrari păreau să intre într-o perioadă de căutări dar ei au aruncat pe piaţă noul model al maşinii cu care Massa şi Raikkonen îşi domină copios adversarii.

Dacă Raikkonen s-a impus în cursa de debut, de la Melbourne, Massa a dominat copios primele două şedinţe de antrenamente libere de la Sepang fiind practic învingătorul primei zile de concurs din Malaezia.

În primul antrenament de 90 de minute, Massa a încheiat un tur de circuit în 1.34.972, cu aproape un sfert de secundă mai bine decât spaniolul Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, şi cu aproape trei sferturi de secundă mai bine decât surprinzătorul britanic Lewis Hamilton, în timp ce Kimi Raikkonen, coechipierul lui Massa, a terminat pe locul patru.

Al doilea antrenament de vineri a fost câştigat tot de brazilianul Felipe Massa, cu un timp mai slab, 1.35.780, dar care a depăşit cu 130 de miimi timpul italianului Giancarlo Fisichella şi cu 326 de miimi pe cel al finlandezului Heikki Kovalainen, în timp ce Raikkonen a încheiat tot pe locul patru.

Al doilea antrenament de vineri a fost întrerupt aproape 10 minute după ce unul din pneurile olandezului Christian Albers a explodat pe pistă dar şi marcat de evoluţiile slabe a unor concurenţi cu pretenţii, campionul mondial, spaniolul Fernando Alonso, încheind pe locul 12, iar Hondele lui Jenson Button şi Rubens Barichello oprindu-se doar pe locurile 15 şi, respectiv, 21.

Adauga un comentariu

*