Detinatoarea trofeului, FC Sevilla invinge la limita pe Tottenham

Robbie Keane a deschis scorul dupa doua minute de la start, fructificand pasa perfecta a bulgarului Dimitar Berbatov si invingandu-l pe Andres Palop, dupa ce portarul spaniolilor a blocat primul sut al irlandezului.

Arbitrul intalnirii, luxemburghezul Alain Hamer a inventat un penalti pentru spanioli in minutul 19. Portarul englezilor, Paul Robinson, a respins mingea de la picioarele brazilianului Adriano, acesta a cazut din contactul cu aparatorul buturilor si Frederic Kanoute a transformat impecabil lovitura de pedeapsa.

Kanoute a inscris impotriva fostei sale echipe, el evoluand timp de doua sezoane pe White Hart Lane.

Rusul Alexandr Kerjakov a adus formatia spaniola in avantaj cu o lovitura plasata de cap, in urma unei centrari a lui Escude.

Spaniolii castiga la limita derbiul acestei faze a competitiei, dar pentru a-si apara trofeul, nu trebuie sa piarda la Londra, peste o saptamana.

Espanyol Barcelona – Benfica Lisabona 3-2
Tamudo 15, Riera 33, Pandiani 58 / Nuno Gomes 63, Simao 65

Portughezii au salvat un joc in care au fost umiliti timp de o ora, avand sanse mari sa mearga mai departe dupa reusitele la doua minute distanta ale vedetelor echipei, Gomes si Simao.

Raul Tamudo a deschis scorul dupa un sfert de ora, dupa ce a scos un adversar din joc si a sutat puternic de la mica distanta de poarta. 18 minute mai tarziu, Albert Riera a dublat avantajul spaniolilor cu un sut puternic la coltul lung care l-a depasit pe portarul Quim si a fost atins si de Nelson, fundasul portughez incercand sa degajeze.

Walter Pandiani, intrat pe teren in minutul 53, a avut nevoie de doar cinci minute pentru a-si trece numele pe lista marcatorilor. Lovitura sa de cap dupa centrarea lui Riera aducea un scor de forfait.

Sperantele portughezilor renasc in minutul 63. Miccoli evita jocul la ofsaid al lui Espanyol si ii paseaza decisiv lui Nuno Gomes care indeplineste o simpla formalitate. Iar peste doua minute, Simao reuseste o cursa pe stanga, intra in careu si suteaza la coltul lung, fundasul spaniol Jarque deviind mingea in drumul ei spre poarta.

O revenire spectaculoasa a portughezilor care le da sanse in continuare la calificare. In turul trecut echipa care a eliminat pe parcurs si pe Dinamo s-a calificat tot dupa o infrangere la limita in prima mansa. Benfica a pierdut cu 2-1 la Paris, dar a castigat cu 3-1 pe teren propriu.

Bayer Leverkusen – Osasuna Pamplona 0-3
Cuellar 1, David Lopez 71, Webo 73

Osasuna, locul 13 in prima divizie spaniola, a umilit pe Bay Arena echipa germana clasata momentan pe locul cinci in Bundesliga.

Spaniolii au deschis scorul in primul minut de joc, Cuellar reluand cu capul lovitura de colt executata de David Lopez si isi dubleaza avantajul in minutul 73 prin pasatorul de la primul gol, Lopez reluand in plasa centrarea lui Savo Milosevici.

Camerunezul Pierre Webo, intrat de doar cateva zeci de secunde pe teren, stabileste scorul final cu un lob din marginea careului mare peste portarul Adler, iesit in intampinare. Pasa decisiva a venit tot de la sarbul Milosevici.

Astfel, Osasuna este deja cu un picior in semifinalele competitiei, mansa secunda pe teren propriu parand o simpla formalitate.

AZ Alkmaar – Werder Bremen 0-0

Cele doua echipe s-au anulat reciproc, olandezii pastrandu-si invincibilitatea de pe teren propriu in Europa, seria lor numarand 30 de meciuri consecutive fara infrangere. Marile ocazii ale partidei au apartinut gazdelor, Martens, Dembele sau Arveladze trecand pe langa gol.

In minutul 76 s-a petrecut o faza hilara. Arbitrul portughez Olegario Bencquerenca i-a aratat un cartonas galben lui Steinsson de la gazde, scotand imediat si cartonasul rosu, dar in urma protestelor olandezilor, centralul partidei si-a verificat carnetelul pentru a observa ca fundasul lui Alkmaar nu mai primise niciun cartonas in acest joc.

Totusi, Steinsson va absenta de la retur, el fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

Returul tuturor partidelor este programat joi, 12 aprilie.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*