Cupa UEFA: Osasuna este prima semifinalistă

Venită în Cupa UEFA după ce a fost eliminată în turul trei preliminar al Ligii Campionilor de germanii de la Hamburg SV, Osasuna şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat, 3-0 în deplasare cu Bayer Leverkusen în prima manşă a sferturilor de finală şi formaţia spaniolă este practic prima semifinalistă a Cupei UEFA.

Cupa UEFA

AZ Alkmaar – Werder Bremen 0-0.

Două dintre cele mai ofensive echipe din actualul sezon al cupelor europene au oferit un spectacol mai puţin reuşit în care nemţii au dominat dar rezultatul final a fost cât se poate de elocvent, Alkmaar – Werder Bremen 0-0.

Bremen porneşte cu prima şansă în returul din Germania dar Alkmaar a atins în tur o cifră incredibilă, 30 de meciuri fără înfrângere jucate pe teren propriu de echipa olandeză.

Brazilianul Diego, de la Werder Bremen, a fost desemnat jucătorul meciului pe site-ul oficial UEFA în timp ce pe eurosport.com el a fost notat doar cu 6.2, mult sub majoritatea jucătorilor prezenţi pe teren şi mai ales cei doi portari, Waterman, notat cu 7.6, şi Wiese, notat cu 6.9.

Bayer Leverkusen – Osasuna 0-3 (0-1). Cuellar (1’), David Lopez (71’), Webo (73’).

Spaniolii au evoluat fără complexe împotriva unui adversar ce părea în revenire de formă dar cel mai important rol în evoluţia jocului l-a avut golul lui Cuellar care practic a turnat ciment în ghetele jucătorilor de la Leverkusen.

Cuellar a avut nevoie de mai puţin de 60 de secunde pentru a deschide scorul cu o lovitură de cap după un corner obţinut rapid de oaspeţi şi executat de David Lopez, cel care a făcut 2-0 după o centrare a lui Valdo prelungită inteligent de Miloşevic, scorul de forfait fiind stabilit de Webo, atacantul camerunez care a marcat la doar un minut de la intrarea sa pe teren cu un lob spectaculos după o pasă a aceluiaşi Miloşevic.

Cuellar a fost declarat omul meciului pe site-ul oficial UEFA, în special datorită importanţei golului său care practic a netezit drumul Osasunei spre o victorie concludentă, în timp ce eurosport.com i-a acordat cea mai mare notă din meci, 7.3, urmat îndeaproape de David Lopez, 7.1, şi Ricardo Lopez, 6.8.

FC Sevilla – Tottenham 2-1 (2-1). Kanoute (19’ pen.), Kerzhakov (36’)/ Ro. Keane (2’).

Plecată cu prima şansă în dubla cu Tottenham datorită faptului că este deţinătoarea trofeului şi a fost considerată cea mai bună echipă de club din 2006, Sevilla a avut nevoie de intervenţia luxemburghezului Alain Hamer, arbitrul de centru, pentru a învinge pe Tottenham.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 2 prin irlandezul Robbie Keane, cel care a înscris din a doua încercare după ce primul său şut a fost respins cu greu de Palop, însă Sevilla a egalat prin Kanoute dintr-un penalty inventat în minutul 19 şi a reuşit golul victoriei prin Kerzhakov în minutul 36, rusul punctând cu o lovitură de cap din apropiere după o centrare a lui Escude de pe stânga.

Alexander Kerzhakov a fost declarat omul meciului de site-ul oficial UEFA, deşi această distincţie putea fi acordată şi arbitrului de centru care a acordat aiurea penaltiul din care spaniolii au reuşit să egaleze şi să reintre în meci, în timp ce pe site-ul eurosport.com, Kerzhakov a primit 6.5, la fel ca Escude însă sub Jesus Navas, 6.6, Kanoute, 8.5, sau Robbie Keane, 7.6.

Espanyol – Benfica 3-2 (2-0). Raul Tamudo (15’), Riera (33’), Pandiani (58’)/ Nuno Gomes (63’), Simao Sabrosa (65’).

Derbiul iberic a fost şi meciul din prima manşă cu cele mai multe goluri. Espanyol – Benfica a însemnat şi drumul de la agonie sau extaz spre extaz sau agonie, totul fiind în funcţie de numele echipei.

Espanyol a condus cu 3-0 după o oră de joc, goluri Raul Tamudo, dribling scurt şi şut pe sus, Riera, şut deviat de Nelson după o diagonală de excepţie, şi Pandiani, reluare cu capul după o centrare a lui Riera, şi totul părea perfect pentru spanioli dar portughezii au reuşit o revenire formidabilă, au marcat de două ori în trei minute, Nuno Gomes, reluare din apropiere după o pasă a lui Miccoli care a dejucat pasul la offsaid al gazdelor, şi Simao Sabrosa, şut deviat de Jarque, iar formaţia care a eliminat pe Dinamo în 16-imi este acum favorită la calificare, Benfica având nevoie pe teren propriu chiar şi de un 1-0 sau 2-1.

Simao Sabrosa a fost considerat de site-ul oficial UEFA drept eroul meciului în timp ce pe eurosport.com el a primit nota 7.1, un calificativ sub cel al lui Nuno Gomes, 7.2, sau Riera, 7.3.

Meciurile din manşa a doua a sferturilor de finală ale Cupei UEFA vor avea loc joi, 12 aprilie.

Amos News

Adauga un comentariu

*