Cupa presei la tir – OBSERVATOR de Bacau, pe podium!

O noua editie a Cupei presei la tir, la fel de bine organizata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau. In lumea presei circula zvonuri ca ar mai fi fost una, organizata de Inspectoratul Judetean de Politie Bacau.

Alarma falsa, n-a fost nicio cupa a presei ci o ratare a tintei asa cum o face an de an Florin Filioreanu sau a facut-o, pe cand activa in presa, Dan Mindirigiu. Un esec total, asa ca jurnalistii din presa scrisa, vorbita sau audio si-au pus mari sperante in cea organizata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi, recunoscut prin seriozitatea de care da dovada.

Poligonul Gheraiesti, familiar pentru unii, nou pentru altii, a fost aceeasi arena primitoare. Nu cu rachiu fiert ci cu cartuse pe tava, cate trei pentru un pistol Makarov si alte trei pentru un pistol-mitraliera, de fiecare participant.

Din capul locul trebuie mentionat faptul ca participantii care tinteau lingura de lemn s-au bucurat nespus cand au aflat ca titularul de drept al titlului, Dan Mindirigiu, fost la Observator de Bacau, nu mai participa decat in calitate de invitat, asa ca prima tina a fost acest trofeu!

Bataie mare, cu Florin Filioreanu si Daniel Ciorcila in prim plan. Pe echipe, intrecerea a fost castigata de Monitorul de Bacau, dovedind ca una e sa scrii si alta e sa tragi cu pusca, lor convenindu-le mai usor cea de a doua varianta, pe locul al doilea Informatia Bacaului iar pe cel de al treilea Observator de Bacau, cu o echipa formata din Laura Herciu si Nelu Brosteanu, ambii la prima participare.

Dupa ce s-a antrenat o vara intreaga pe litoral cu experimentata sa sora in ale trasului la tinta, Ramona Herciu, la tir sportiv, de cum a pus manaa pe pistol, pentru prima data in viata ei, Laura a reusit un prim foc exact in „zece”, fapt ce a contribuit decisiv la clasarea echipei noastre pe podium.

Nu-i mai putin adevarat este si faptul ca Nelu Brosteanu vede foarte bine tintele si in poligon si a scos si el un zece!

Surprinzatoare evolutia Danei Munteanu, la pozitia culcat, de unde a nimerit de doua ori in „zece” si o data in „noua”! Cu toate acestea, cea mai buna tragatoare s-a dovedit a fi Geta Panaite, in ciuda constitutiei sale firave, iar cea mai dezamagitoare evolutie a avut-o Lili Adochitei, probabil emotionata din cauza ca doar cu cateva zile mai inainte nimerise perfect o ala „tinta”(functie)!

Viorel BUZDUGAN

Adauga un comentariu

*