Prefectul de Bihor a acceptat funcţia de SGG

Prefectul de Bihor, Ilie Bolojan a acceptat funcţia de Secretar General al Guvernului, transmite corespondentul AMOS News.

Potrivit directorului Cancelariei Prefectului, Dumitru Ţiplea, în cursul zilei de astăzi prefectul Ilie Bolojan a purtat o discuţie cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. În urma discuţiei a acceptat funcţia de Secretar General al Guvernului.

Numirea se va face în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare, după depunerea jurământului miniştrilor. La Bihor se va numi un interimar.

Ilie Bolojan, cel care îl va înlocui pe Radu Stroe în funcţia de secretar general, a urmat începând cu anul 1988 cursurile Institutului Politehnic Traian Vuia, din Timişoara, pe urmă, începând cu 1993 a fost student al Facultăţii de Matematică din Universitatea Timişoara.

În anul 2005 a aurmat în Franţa „Curs ENA:Formation specialisee a l’intention des cadres de l’administration prefectorale roumanie” şi administration prefectorale roumanie” şi un curs al Institutului Naţional de Administraţie „Program de formare specializată a funcţiilor prefecturale”.

În anul 2006 Ilie Bolojan a urmat prigramul de perfecţionare „Procesul de descentralizare în Administraţia Publică- Prezent şi Perspective”, organizat de INA. Prefectul şi-a început cariera ca şi profesor la Şcoala Ajutătoare din Tileagd şi începând cu 1994 a fost adminustratorul firmei Campus SRL Aleşd.

ÃŽntre 1996 – 2004 a fost consilier local la AleÅŸd, iar între 2004 – 2005 consilier judeÅ£ean. Totodată, în perioada 2000-2001 a fost vicepreÅŸedinte al Consiliului de administraÅ£ie al Societăţii de salubritate Salubri S.A. AleÅŸd, între 2001 – 2004 membru în Consiliul de administraÅ£ie al Liceului Alexandru Roman AleÅŸd, iar în perioada 2003 – 2004 membru în Consiliul de administraÅ£ie al Spitalului Teritorial AleÅŸd.

Adauga un comentariu

*