Cum au ajuns PD-istii sa-l aplaude pe Vadim

Lume relaxata la votul pentru guvernul Tariceanu doi. Mai putin ministeriabilii, care din banca lor priveau plini de speranta la urnele care le-au decis viitorul. In rest – multa voiosie, mai cu seama din partea PSD-istilor, cu un Hrebenciuc razand ca-n vremurile bune. Si ceva incrancenare in tabara PD-istilor si PLD-istilor, care au ajuns sa aplaude discursul incendiar si senzational al lui… Vadim. La final, cand votul a consfintit mezalianta PNL-PSD, Geoana&co au iesit rapid la declaratii. Parlamentul e al lor…

La inceputul sedintei, 414 de parlamentari au luat loc in banci, asteptand discursul premierului si votul decisiv pentru noul guvern. Discursul lui Tariceanu nu a starnit insa aproape deloc interesul parlamentarilor.

Dovada? Multi dintre ei citeau ziarul sau corespondenta, altii se plimbau printre banci. Un deputat UDMR incantat ca si-a cumparat telefon mobil „cu camera de 3 megapixeli” era ajutat de colegul de banca sa bage cartela sim in lacas. Multi dintre alesii neamului au vorbit din greu la telefon.

Parca stiind ce urmeaza sa auda, deputatii PNL au iesit pe la bufet in timp ce la tribuna vorbea seful. In schimb, parlamentarii PSD au fost cei mai ordonati si rareori au parasit bancutele. Mirosea a organizare a la Cozmanca…

In timpul discursului lui Geoana, Cristian Boureanu si-a pierdut rabdarea si a iceput sa strige din banca: “Afacerile cu benzina!”, “Patricienilor”. I-a tinut isonul Florin Popescu, deputat PLD: “Sunteti toti oamenii lui Patriciu!”.

In timpul discursurilor extrem de acide la adresa democratilor, PD-istii au fost tachinati constant de liberali si social-democrati.

Vadim, aplaudat la scena deschisa

Unul dintre momentele cele mai asteptate a fost discursul lui Corneliu Vadim Tudor. S-a facut liniste de mormant in sala. Zumzetul si dezinteresul parlamentarilor s-a stins ca prin minune. Toti au fost numai ochi si urechi la Vadim. Un Vadim care a facut, in stilu-i caracteristic, cu ou si cu otet noul guvern, cu UDMR la loc de frunte.

Aproape de finalul discursului, parlamentarii PD si PLD, alaturi de cei din PRM, l-au aplaudat indelung pe Vadim. Acelasi Vadim Tudor, care, deunazi, plimba prin Parlament o frumoasa pictura cu Basescu dupa gratii.

Un alt discurs urmarit cu atentie a fost cel tinut de Crin Antonescu. Democratii au fost iar luati peste picior.

Iritat la culme, Cristian Boureanu a avut o noua izbucnire si a fost cat pe ce sa se bata cu Emilian Francu, un fost coleg din PNL. Cei doi s-au injurat reciproc si au aruncat cu diverse obiecte. “M-a injurat de mama pentru ca am ras de el ca a votat gresit. Era normal sa ripostez si eu, dar nu am aruncat cu nimic in el”, a spus Boureanu dupa terminarea altercatiei.

La vot – glume cat cuprinde

Si a inceput votul. Valeriu Zgonea (PSD), secretarul de sinta in sarcina caruia a cazut organizarea actiunii, l-a avertizat pe Petre Ungureanu (PLD) ca i-au cazut bilele. O gluma reusita, la care au ras cu pofta parlamentarii din preajma.

Vacaroiu a fost vizil plictisit de incetineala cu care colegii se perindau prin fata urnelor de vot. “Haideti sa ne miscam mai repede, ca pierdem si actualitatile de la 7”, ii indemna al doilea om in stat pe mai tinerii sai colegi.

Atmosfera de relaxare totala, glume… La finalul sedintei, cand votul a consfintit noua majoritate politica, toti liderii de grup s-au grabit sa acorde interviuri. Geoana si Antonescu au fost printre cei mai rapizi, cautand camerele tv din priviri. De altfel, au si intrat in direct.

Parlamentarii PD si PLD au iesit din peisaj rapid, iar noii ministri, cu figuri transfigurate de extaz, au inceput sa povesteasca ce vor face ei din functiile pe care le detin.

HotNews.ro

Comentarii

  1. Noul Guvern va adcuce mari satisfactii la Moscova sim Budapesta si stupefactie in Europa.La moment se bucura PSD-ul si marii bogatasi din jurul PNL.Cu ce ne-am ales noi, rominii.Asta e marea dilema, inca cit timp v-om fi prostiti de unul ca Tariceanu…

Adauga un comentariu

*