Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu si George Copos – urmariti penal pentru spalare de bani

DNA a anuntat marti dupa-masa ca a inceput pe 30 martie urmarirea penala impotriva a sase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazar (presedinte CA Grivco SA), Gheorghe Copos, Roza Giulio-Giusepe (presedinte CA Ana Holding) si Adrian Cristea.

Potrivit unui comunicat al institutiei, primii cinci sunt invinuiti de spalare de bani, in timp ce Cristea este urmarit pentru ca a participat la o licitatie cu strigare cu oferte trucate. Acesta din urma nu are nici o legatura cu fostul director al CN Loteria Romana, Nicolae Cristea, ci a fost administrator de cont al mai multor firme prin care au fost rulate sumele care fac obiectul cercetarii.

„Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2000 – 2004, invinuitul Copos Gheorghe a spalat o parte a sumelor de bani obtinute ilicit din valorificarea catre Loteria Romana a unui numar de 38 de spatii comerciale transferand banii prin conturile personale ale invinuitilor Voiculescu Camelia – Rodica si Voiculescu Dan, precum si ale societatii Grivco SA”, se precizeaza in comunicatul DNA.

Reprezentantii DNA spun ca cei sase sunt pusi sub urmarire penala intr-o cauza disjunsa din dosarul „Loteria”. Aceasta a fost finalizat de procurorii anticoruptie in vara anului 2006 si s-a soldat cu trimiterea in judecata a lui Copos si a inca altor patru persoane.

Dan Voiculescu a calificat acuzatiile drept „aberatii, cretinisme, tampenii, prostii” si a afirmat ca „Voiculescu si familia lui nu au facut niciodata ceva ilegal”.

Liderul Partidului Conservator spune ca nu mai face afaceri din 2002 si ca este victima luptelor politice. „Daca vor lupta politica, sa o faca cu mine, nu cu familia mea. Sa o lase pe Camelia mea in pace!”, a exclamat Voiculescu in fata ziaristilor.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*