T. Basescu cere anticipate sau intrarea PSD la guvernare

Intr-o scrisoare trimisa, luni, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Traian Basescu atrage atentia ca daca Parlamentul va investi guvernul propus de catre fostul prim-ministru al Aliantei D.A exista riscul unei rupturi grave intre forumul legislativ si societatea romaneasca.

Seful statului apreciaza ca „in actualul context buna functionare a sistemului democratic poate fi asigurata fie prin asumarea transparenta a unei noi majoritati politice, fie prin intoarcerea cat mai grabnica la vointa suveran exprimata prin votul cetatenilor romani”.

Presedintele mai arata in scrisoarea trimisa Parlamentului ca guvernul care va fi propus spre investitura este compus din PNL si UDMR, doua formatiuni care detin, in actuala configuratie a Parlamentului Romaniei, numai 22 % din numarul total de mandate.

„In lipsa oricarei consultari a vointei populare, nu se poate demonstra ca majoritatea electoratului doreste ca tara sa fie condusa in formula PNL-UDMR.

Un executiv ultra-minoritar, PNL-UDMR, nu poate fi validat decat cu voturile actualei opozitii, ceea ce va slabi coerenta actiunii guvernamentale, in conditiile in care partidele de opozitie nu intentioneaza sa-si asume o noua majoritate parlamentara, alaturi de PNL si UDMR”, continua presedintele Basescu.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*