Nataţie: Răzvan Florea, primul finalist român de la Melbourne

Înotătorul român Răzvan Florea s-a calificat în finala masculină de 200 de metri spate cu al cincilea timp din semifinale şi deşi distanţa de medalii este una relativ mică, mai puţin de o secundă, Florea va trebui să tragă din greu dacă vrea o clasare pe podium.

Marii favoriţi ai cursei, americanii Ryan Lochte şi Aaron Peirsol şi australianul Markus Rogan, au dominat semifinalele de la 200 de metri spate şi pornesc cu primele şanse în marea finală.

Americanul Michael Phelps a câştigat o nouă medalie de aur şi a stabilit un nou record mondial în cursa de 200 de metri mixt, Phelps impunându-se cu un avans considerabil, peste 1,2 secunde faţă de compatriotul său, Ryan Lochte, şi şi-a îmbunătăţit recordul mondial de anul trecut cu aproape o secundă, reuşind să coboare sub bariera de 1.55.00.

Italianul Filippo Magnini şi canadianul Brent Hayden şi-au împărţit titlul mondial la 100 de metri liber, ei încheind în acelaşi timp, 48.43, o finală în care favoriţii au dezamăgit, americanul Jason Lezak, olandezul Pieter Van Den Hoogenband, recordmenul mondial, şi sud-africanul Roland Schueman încheind în ordine pe locurile cinci, şase şi şapte.

Finala feminină de 200 de metri fluture a revenit australiencei Jessicah Schipper, recordmena mondială, care a învins-o cu 32 de sutimi pe americanca Kimberly Vandenbergh.

La 50 de metri spate feminin, americanca Leila Vaziri şi-a egalat propriul record mondial, 28.16, câştigând aurul cu 30 de sutimi avans faţă de belarusa Aliaksandra Herasimenia.

ÃŽn ultima finală a zilei, cea de 4×200 de metri liber feminin, ÅŸtafeta Statelor Unite a doborât cu aproape o secundă recordul mondial ce aparÅ£inea Germaniei de anul trecut, Natalie Coughlin, Dana Volmer, Lacey Nymeyer ÅŸi Katie Hoff depăşindu-le cu aproape patru secunde pe Meike Freitag, Britta Steffen, Pettra Dalmann ÅŸi Anika Lurz.

Natalie Coughlin a câştigat semifinalele la 100 de metri liber cu un nou record al campionatelor, Leisel Jones a dominat semifinalele la 200 de metri spate iar japonezul Koseuke Kitajima a reuşit cel mai bun timp în semifinalele de la 200 de metri bras.

Adauga un comentariu

*