Onestenii isi apara titlul de campioni mondiali la Sanremo

Scoala de dans “GCMC” din Onesti isi va apara anul acesta titlul de campioana mondiala la dans modern si contemporan, cucerit la editia din 2006 a festivalului mondial de la Sanremo (Italia), manifestare destinata copiilor din intreaga lume.

Scoala onesteana s-a calificat si anul acesta in finala festivalului international de dans de la Sanremo, care se va desfasura in perioada 2–6 mai, sub titulatura „Global Education Festival”. “GCMC” are toate sansele sa-si pastreze titlul mondial, intrucat s-a calificat in finala cu nu mai putin de 5 dansuri si 3 trupe, la 3 categorii de varsta: 5 – 9 ani (trupa “Noua generatie”, cu trei dansuri), 10 – 14 ani (trupa “Symbol”, cu un dans) si 15 – 18 ani (trupa “GCMC”, cu un dans). Cele trei trupe ale Scolii “GCMC” (Georgiana Crudu – Marius Crudu) vor concura cu dansuri jazz balet si hip-hop la sectiunea B (dans modern si contemporan) si cu dansuri latino la sectiunea C (alte genuri, inclusiv dansurile traditionale).

Scoala onesteana se va deplasa in Italia cu 100 de dansatori, insotiti de mai multi coregrafi si asitenti coregrafi. Conducerea festivalului a fost atat de impresionata de evolutia de anul trecut a dansatorilor de la „GCMC”, incat i-au postat pe onesteni pe prima pagina a site-ului oficial al manifestarii, www.gef.it.

„GCMC” ajunge si la New York

Calificarea in finala de la San Remo a fost dublata de inca o performanta: Scoala „GCMC” s-a calificat si in faza finala a festivalului international de dans de la New York, ce se va desfasura in perioada 20 – 28 iulie. In concursul din America vor intra 22 de dansatori ai scolii onestene, care vor prezenta un spectacol coregrafic intitulat „Fara violenta”, cu durata de 12 minute.

“Cele doua manifestari sunt foarte importante pentru copiii nostri, care au noi sanse de afirmare – ne-a spus coregraful Marius Crudu, coordonatorul Scolii GCMC. Festivalurile de la Sanremo si de la New York pot reprezenta rampe de lansare pentru dansatorii nostri, care pot prinde burse sau pot fi cooptati de marile companii de dans din lume”.

Insa deplasarile in Italia si SUA costa zeci de mii de euro, iar scoala nu prea are surse de finantare. Pentru cele 220 de costume, necesare anul acesta, exista un sprijin din partea firmei de confectii Modeon, in timp ce anul trecut ajutorul a venit din partea renumitului comic Doru Octavian Dumitru, originar din Bacau.

La “GCMC” se invata dansuri precum capoeira, mambo, merengue, river dance, salsa caraibiana, bachatas, vals, tango, slowfox, quickstep, samba, rumba, cha-cha sau passo doble jive.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Merita ! 😉 Bv lor k`s cei mai tari 😡 . pup sis meu ANDREUTZA 😡 !

  2. bv andreutza te iubesc bafta multa :X:X::*:*:*

  3. te iubesc andreea

  4. ...alexa a zis:

    dap..buna trupa…cei mai buni sa castige..:*:*:

  5. Immortal665 a zis:

    matza mea e tha` best! so fuck off loserii! love pisi mik:X:X:X:X si bafta multa :D:>

  6. asa e..suntem cei mai tari orice ar fi..:D…G.C.M.C. rulzz…love u 2 matza mik:X:X

  7. MARIUS EU TE CUNOSC MA NUMESC EVELINA SUNT DE LA TINE DE LA GRUPA . AM UN COMENTARIU ,DECE NU MAI DAI ALTE DANSURI CA EXEMPLU BASRBIE GAL DACA TEROG FRUMOS AS VREA SA NE DAI MAI MULTE DANSURI DE ATAT STI CA MIE IMI PLACE MULT LA TINR LA DANSURI PENTRU CA ESTI FOARTE CONCENTRAT LA NOI TE PUP . CEAU.

  8. cred ca sanremo este o bataie de joc pt . dansatorii din romania !!!:((:((:((

  9. McGrynguLe a zis:

    Petrecerea nu ar fi la fel fara setul vostru de exceptie !!! 😉

  10. EU SUNT UNUL DINTRE DANSATORI.IMI PLACE CE FAC. SI SA NE TINETI PUMNII SI ANUL ACESTA.AM DEPUS MULT EFORT.PUP

  11. EU SUNT UNUL DINTRE DANSATORI.IMI PLACE CE FAC. SI SA NE TINETI PUMNII SI ANUL ACESTA.AM DEPUS MULT EFORT.PUP

  12. anonima a zis:

    IAR AU CASTIGATTTTTTTTTTTTTT

  13. anonima a zis:

    BRAVO ONESTENI FELICITARI GCMC

  14. ramona a zis:

    bvo bvo!ma bucur k ati castigat!nici nu ma indoiam de asta;)bvo Marius&Georgiana si nu in ultimul rand dansatorilor!bfta in continuare!

  15. Lupu Mihaela a zis:

    BRAVO GCMC ;SPER SA CASTIGATI SI LA New York

  16. dragosh a zis:

    BRAVO GCMC…ADIK BRAVO NOUA SUNTEM CEI MAI BUNI FELICITARI MARIUS & GEORGIANA.SUNTEM CEI MAI TARI

  17. Felicitari pentru titlu si bafta in continuare!

  18. ma bucur sa aud numai de bine despre gcmc.bafta in continuare.marius si georgiana va iubesc.sorela

  19. aurica gemantan a zis:

    se stye fara nr sant fericita ca ati ajuns pana aici si va doresc sa ajungeti si mai mai departe santeti fffffffffff buni ma bucur ca ati avut copii asa de talentati cu dorinta de a invata si dansa nult noroc in viitor vam pupat diana

Adauga un comentariu

*