Vânzarea Carom, amânată

Licitaţia pentru vânzarea activelor Carom Oneşti a fost anulată din nou, din lipsă de oferte, şi va fi reluată la sfârşitul lunii martie, la un preţ de pornire de 43 de milioane de euro.

„LicitaÅ£ia a fost anulată, din nou, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă. Vom organiza o nouă licitaÅ£ie, între 25-30 martie, la un preÅ£ de pornire de 43 de milioane de euro, ÅŸi vom lăsa preÅ£ul până la 25 de milioane de euro. Să acceptăm o ofertă sub 25 de milioane ar însemna să vindem combinatul la fier vechi.

Dacă nici atunci nu vom primi oferte, vom convoca creditorii ÅŸi împreună vom lua o decizie despre ce este de făcut în continuare” a declarat, ieri, Adrian Marghescu, directorul Finconta Consulting, lichidatorul Carom. Vânzarea fabricii de cauciuc a fost amânată de mai multe ori, ultima dată în luna ianuarie, iar suma de pornire a fost diminuată din lipsă de oferte, întrucât nicio firmă nu a depus oferte la vreuna din licitaÅ£iile programate de lichidator.

Carom este singurul producător de cauciuc sintetic din România şi cea de-a doua firmă de pe platforma din Oneşti, ca mărime, după rafinăria Rafo. Fabrica a fost privatizată în iunie 2003, când fosta Autoritate pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (APAPS) a vândut 51% din acţiuni către societatea Tender din Timişoara, pentru 5,5 milioane euro.

Firma a intrat în faliment în noiembrie 2005, după ce Tribunalul Bacău a hotărât lichidarea judiciară, la cererea administratorului judiciar şi a creditorilor. La momentul declanşării procedurii falimentului, acţionarul majoritar era Balkan Petroleum, proprietarul Rafo, care a preluat în septembrie 2004 pachetul de acţiuni de la Tender şi şi-a majorat ulterior participaţia la 74%.

Adauga un comentariu

*