Regele Mihai I a primit 100 ha de pădure în Timiş

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a semnat astăzi decizia de retrocedare către familia Regelui Mihai I a aproape 100 de hectare de pădure în zona localităţii Margina, transmie corespondentul AMOS News.

Localitatea se află în nord-estul judeţului, la graniţa cu Aradul, iar retrocedarea s-a făcut pe baza unei documentaţii depuse de avocaţii Casei Regale. Anul trecut, Mihai I a primit aproximativ 7.200 de hectare de terenuri forestiere în judeţul vecin.

Autorităţile locale au decis restituirea unor terenuri forestiere în localităţile Săvârşin şi Birchi. Cea mai mare suprafaţă de terenuri forestiere pe care regele a primit-o, aproximativ 4.500 de hectare, se află în raza localităţii Săvârşin, unde fostul suveran şi-a redobândit în ultimii ani mai multe proprietăţi, printre care şi Castelul Săvârşin.

În 1948, în proprietatea statului a ajuns şi domeniul de la Banloc, tot din Timiş, însă acesta nu a fost revendicat de rege, ci de prinţul Paul Lambrino, care nu a primit încă o decizie de retrocedare.

Adauga un comentariu

*