Scandal pe tema transferului retelelor CET

Nici in sedinta de miercuri consilierii bacauani nu au reusit sa ia o decizie in privinta transferului retelelor CET in domeniul public. Consilierii Puterii si ai Opozitiei au preferat sa se acuze reciproc si au amanat decizia.

De jumatate de an problema transferului retelelor CET in domeniul public al municipiului Bacau bate pasul pe loc deoarece administratia Stavarche s-a razgandit de mai multe ori in privinta modului in care se va face acest transfer.

Prima data municipalitatea obtinut votul consiliului municipal in august anul trecut. Atunci s-a stabilit sa se plateasca peste 300 de miliarde de lei CET pentru retele.

Dupa cateva luni, Primaria se razgandeste si decide sa achite doar 70 de miliarde iar luna trecuta primarul Stavarache se mai razgandeste o data si decide ca societatea CET SA nu trebuie sa primeasca nici un leu din banul public.

Totul a culminat miercuri, 28 februarie, cand primarul Bacaului s-a mai razgandit o data si a decis ca trebuie platit CET cele 300 de miliarde de lei.

Consilierii au solicitat explicatii, deoarece – spun ei – de fiecare data cand s-a propus cate o modificare s-a venit cu argumente juridice.

„Cand au fost bune acele argumente, atunci cand s-au cerut 300 de miliarde sau atunci cand s-a spus ca legal este sa nu se plateasca nimic?” – a intrebat conservatorul Gabriel Lupu.

Consilierii PSD au anuntat ca sunt decisi sa solicite suspendarea organelor de conducere ale CET si inlocuirea lor cu un comitet de supravegher care sa ancheteze situatia financiara a firmei.

Lor li s-au alaturat Conservatorii si o parte dintre consilierii independenti.

Pus in fata respingerii proiectului, primarul Romeo Stavarache a acceptat ca problema sa se discute intr-o sedinta extraordinara miercurea viitoare.

Adauga un comentariu

*