Stavarache si-a pus „dulaii” de paza la usa Casei de cultura

Primaria sustine ca a „organizat” o dezbatere publica la Casa de Cultura din Bacau. Sedinta a avut loc la cererea cetateanului Vasile Botomei, dar tocmai el n-a fost primit in sala! Politia Primariei a permis accesul in sala numai pe baza unui tabel intocmit de mai-marii Primariei!

Desi a fost initiatorul organizarii unei dezbateri publice pe tema proiectului de hotarâre al primarului Romeo Stavarache prin care acesta a propus cresterea pretului la energia termica si apa calda livrata catre populatie cu 17, 5 la suta incepând cu 1 februarie 2007, Vasile Botomei, locuitor al urbei, n-a fost primit la dezbateri!

„In calitate de cetatean al Bacaului si de imputernicit al Asociatiei de proprietari 70, presedinte Aurel Dobranis, m-am prezentat la aceasta dezbatere, tinuta pe 20 si 21 februarie in sala Bibliotecii Casei de Cultura, pentru a sustine interesele presedintilor Asociatiilor de proprietari in raporturile cu administratia publica locala si furnizorii de servicii, RAGC si CET Bacau.

Politistii din cadrul Politiei Primariei Bacau au blocat accesul publicului la dezbateri, in baza dispozitiei primarului Romeo Stavarache, pe motivul ca la dezbatere participa doar invitatii acestuia! Prin dezbatere publica se intelege recunoasterea dreptului cetatenilor municipiului Bacau de a face propuneri si obiectiuni la proiect.

Mihai Ardeleanu, bodyguardul primaruluiu, legitimat cu legitimatia de politist al primariei, seful grupului de politisti care s-au postat in fata usii, a fost politist la IJ de Politie Bacau. Actuala Politie a Primariei este de fapt o politie politica care lucreaza pentru Romeo Stavarache, cu aceleasi metode si cu aceeasi oameni care au facut politie politica pe timpul regimului comunist”, protesteaza Vasile Botomei.

Seful Politiei Primariei, Ionel Rusu, ne-a declarat vizavi de aceasta situatie: „S-a intrat pe baza unui tabel intocmit de presedintii de Asociatii. Urmau sa se discute lucruri care ii priveau pe ei. Noi am primit doar tabelul si ne-am conformat”. Presedintele Asociatiei de proprietari 79, Aurel Dobranis, are alta parere: „A fost intocmit un tabel de catre Primarie. Nu s-a discutat in legatura cu acel proiect de hotarâre de Consiliu Local, ci doar s-a amintit ca sedinta va avea loc la Primarie”.

Prin interzicerea participarii lui Vasile Botomei la acea sedinta, Primaria a sporit tensiunea existenta deja. Sa fie de vina conflictul dintre el si primarul Romeo Stavarache? Procedând fara tact, Romeo Stavarache nu face altceva dect sa toarne gaz pe foc si sa-si atraga si mai mult antipatia locuitorilor municipiului.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*