INSOMAR: Alianţa si Basescu scad în sondaje, cresc Geoana si Becali

Traian Băsescu a scăzut în preferinţele electoratului cu aproximativ 7% faţă de noiembrie anul trecut, relevă un sondaj efectuat de INSOMAR. În acelaşi timp, Theodor Stolojan a pierdut şi el 8%, în vreme ce Mircea Geoană a crescut din noiembrie până acum cu 4%.

La categoria partide sau alianÅ£e politice, AlianÅ£a DA PNL – PD conduce în preferinÅ£e cu 41%, urmată de PSD cu 21%. Pe locul trei a urcat partidul condus de Gigi Becali, cu 11%.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 15 – 20 februarie, pe un eÅŸantion de 1196 de persoane. Marja de eroare este de 2,8%.

La întrebarea Câtă încredere aveţi în următoarele personalităţi politice, Traian Băsescu se bucură de 49%, în scădere faţă de luna noiembrie a anului trecut. Şeful statului este urmat în topul încrederii de liderul PLD, Theodor Stolojan, cu 34%, în scădere şi el cu 8%. Pe locul trei se află liderul PSD Mircea Geoană, care este creditat cu 30%, în creştere cu 4% faţă de sondajul anterior.

La întrebarea Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, cu partid aţi vota, Alianţa DA a obţinut un procent de 41%, în scădere cu 5% faţă de noiembrie 2006. PSD acumulează 21%, cu 1% mai mult faţă de noiembrie, iar pe locul 3 urcă Partidul Noua Generaţie, cu un procent de 11%, depaşind PRM cotat cu 8% din preferinţele alegătorilor.

La întrebarea Cât de mulţumiţi sunteţi de activitatea lui Traian Băsescu, în calitate de preşedinte, 51% spun că sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de activitatea actualului preşedinte, în timp ce 49% sunt nemulţumiţi.

În privinţa lui Călin Popescu Tăriceanu doar 31 % îi apreciază activitatea, în timp ce 69% sunt nemulţumiţi de prestaţia sa în calitatea de şef al Executivului.
Sursa: Realitatea TV

Adauga un comentariu

*