Băcăuani la World Trade Center

În perioada 20-21 februarie au avut loc la World Trade Center Bucureşti conferinţa şi expoziţia “Europa şi iniţiativa locală 2007- 2013 . Regiunile de Dezvoltare în România ” dedicată Regiunii de Dezvoltare Locală Nord-Est.

Scopul acestei întâniri a fost acela de a oferi administraţiei publice locale şi mediului de afaceri informaţii cu privire la proiectele de investiţii regionale ce urmează a fi realizate cu finanţare europeană în zonele de dezvoltare regională, posibilităţile de accesare a fondurilor structurale, procedurile şi criteriile de eligibilitate.

Municipiul Bacău s-a prezentat la acest important eveniment atât prin intermediul reprezentanţilor administraţiei publice locale – Primăria Bacău şi Agenţia de Dezvoltare Locală cât şi al unor agenţi economici de prestigiu cum ar fi Agricola International Bacău sau Sonoma Sportswear.

Cartea de vizită a municipiului Bacău, prezentată în conferinţă de către Corneliu Pricope, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău a fost Centrul Expoziţional şi de Afaceri. S-au prezentat asistenţei, în imagini şi date concrete caracteristicile acestui proiect de viitor al Primăriei Bacău. S-au prezentat oportunităţile de investiţii precum şi celelalte proiecte de dezvoltate ale municipalităţii.

Din auditoriu au făcut parte Excelenţa Sa, dl Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Giorgio Ficarelli, şeful echipei de tranziţie Phare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Piotr Zuber, expert în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia, Jozsef Csaka, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru IMM-uri şi Cooperaţie.

Experienţa Poloniei, ca stat membru al Uniunii Europene a fost evidenţiată de reprezentantul Poloniei care a precizat că, în ciuda gradului de absorbţie de numai 34 la sută a fondurilor structurale, implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, în această ţară, s-a regăsit în creşterea economică dar şi în scăderea şomajului de la o rată de 20 la sută, la 15 la sută.

Majoritatea invitaţilor au accentuat faptul că Regiunea NE, în ciuda dezvoltării economice reduse, comparativ cu alte zone din UE şi chiar din România, reprezintă o excelentă oportunitate de investiţii pe termen lung.

În paralel, administraţia locală băcăuană a fost reprezentată cu succes şi la expoziţia dedicată Regiunii NE. Pliantele, cd-urile, bannerele generoase, proiecţiile video au răspuns curiozităţii vizitatorilor. Standul băcăuan a fost vizitat inclusiv de Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, care a apreciat calitatea expoziţiei dar şi calităţile oamenilor din zona Moldovei, pe care îi cunoaşte din vizitele făcute anterior aici. Acesta şi-a manifestat disponibilitatea pentru a facilita contactele cu oamenii de afaceri din Marea Britanie şi a contribui la buna informare cu privire la oportunităţilor de investiţii din zonă.

Pe ansamblu evenimentul de la World Trade Center a contribuit la mai buna cunoaştere a municipiului Bacău, o mai bună informare în legătură cu proiectele administraţiei locale.
Totodată aici s-au creat şi noi orizonturi. Reprezentanţii ADR NE, condusă de directorul Constantin Apostol, au propus şi o viitoare participare în cadrul unei expoziţii dedicate României la Bruxelles, în care Regiunea NE, respectiv Bacăul, ca actor, ar urma să aibă un rol important.

ADLBACAU.RO

Adauga un comentariu

*