Reincepe Liga Campionilor

Real Madrid si Bayern Munchen disputa derbiul serii
Trei echipe britanice intra in actiune marti seara in primele patru partide din optimile de finala ale Ligii Campionilor. Celtic Glasgow primeste vizita lui AC Milan, in timp ce Arsenal Londra si Manchester United disputa prima mansa in deplasare la PSV Eindhoven, respectiv Lille. Disputa primei zile opune doua formatii aflate in criza in competitiile interne: Real Madrid si Bayern Munchen. Toate partidele incep la ora 21.45.


Celtic Glasgow – AC Milan

Scotienii au ajuns in premiera in faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Si dupa ce competitia interna pare decisa in favoarea lor, avand un avans de 19 puncte fata de a doua clasata, principalul lor obiectiv in aceasta primavara este un parcurs cat mai lung in C1.

Situatia pentru AC Milan nu este la fel de roza. Rosso-nerri se afla la 30 de puncte distanta de liderul Inter in Serie A, unde ocupa doar locul 6.

Problemele pentru Carlo Ancelotti vin la alcatuirea primului „11”. Portarul Dida este accidentat, la fel ca si atacantul Filippo Inzaghi. Iar Ronaldo, autor a doua goluri in ultima etapa de campionat, n-are drept de joc in Liga. Poate juca insa Kaka, unul dintre cei trei golgheteri ai competitiei, cu 5 goluri marcate pana acum.

Capitanul Milanezilor, Paolo Maldini poate inregistra un nou record in cariera sa deja plina de performante. Daca va juca in partida cu Celtic, va deveni primul italian care ajunge la cota 100 de partide disputate in Liga Campionilor.

Bilantul intalnirilor directe anterioare este favorabil lui Milan care n-a pierdut niciodata in fata lui Celtic in cupele europene. Cele doua s-au intalnit de patru ori pana acum, Milan castigand doua partide.

PSV Eindhoven – Arsenal Londra

Olandezii disputa partida cu numarul 75 in Liga Campionilor, un record pentru tara lalelelor (Ajax a jucat doar 72 de meciuri in C1). In schimb, pentru Arsenal va fi al 100-lea joc in Liga, pana acum, in 99 de partide, primind 99 de goluri.

Este a cincea partida dintre cele doua formatii in cupele europene. Arsenal a castigat de doua ori, alte doua meciuri incheindu-se la egalitate.

OSC Lille – Manchester United

Lille conduce intr-o ierarhie a formatiilor care nu au pierdut niciodata pe teren propriu in Liga Campionilor, avand 9 partide jucate in aceasta competitie, dintre care au castigat trei si au remizat in celelalte sase.

Cele doua echipe s-au intalnit de patru ori in istorie, in competitiile europene, bilantul fiind egal: o victorie pentru fiecare formatie si doua remize.

Partida se disputa pe stadionul Felix Bollaert din Lens, stadionul din Lille nefiind la standardele Ligii Campionilor.

Sir Alex Ferguson il va putea folosi si pe suedezul Henrik Larsson, imprumutat la Manchester, el neparticipand in cupele europene in acest sezon cu echipa sa de club, Helsingborgs. De asemenea, va reintra si Wayne Rooney, absent la partida din Cupa Angliei. Rooney este in cautarea primului sau gol european din septembrie 2004.

Real Madrid – Bayern Munchen – ProTV

Este a 17-a intalnire oficiala intre cele doua formatii. Bayern a castigat pana acum 9 partide, Real are cinci victorii, doua jocuri fiind remiza. Cele doua echipe au un sezon dezamagitor in competitiile interne unde ocupa locul 4.

Probleme de efectiv pentru cei doi antrenori. La Real lipsesc Mahamadou Diarra si Sergio Ramos, accidentati, iar Roberto Carlos si Pavon sunt incerti. David Beckham a fost convocat, Fabio Capello iertandu-l pentru eliminarea din ultima runda de campionat.

Otmar Hitzfeld nu poate conta pe mijlocasii Mehmet Scholl si Owen Hargreaves si pe fundasul Valerien Ismael, toti accidentati.

Real Madrid a ajuns in aceasta faza a competitiei in dauna Stelei pe care a intalnit-o in faza grupelor si a invins-o in ambele partide. Atacantul Ruud Van Nistelrooy, autor al unui gol in Ghencea, este doar la trei goluri distanta de bariera de 50 de reusite in Liga Campionilor.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*