MEdC cere inspectoratelor să nu realizeze parteneriate cu editurile pentru multiplicarea variantelor de subiect finale

Ministerul Educaţiei şi Cercetării ( MEdC) a transmis, marţi, fiecărui inspectorat o notă prin care interzice realizarea oricărui parteneriat între Inspectoratele Şcolare Judeţene şi edituri în ce priveşte multiplicarea variantelor finale de subiecte , informează un comunicat de presă transmis ROMPRES.

‘Subiectele pentru Examenele NaÅ£ionale 2007 au fost făcute publice în sprijinul elevilor, oferind gratuitate ÅŸi egalitate de ÅŸansă. Nu sunt sursă de profit pentru tot felul de ŤbinevoitoriÅ¥’, a declarat ministrul Mihail Hărdău.

Solicitarea MEdC către inspectoratele şcolare vine ca urmare a faptului că mai multe edituri au publicat primele variante de subiecte fără acordul ministerului.
Consilierul ministrului educaţiei, Oana Badea declara, pentru ROMPRES, la 31 decembrie că MEdC nu doreşte să fie implicat în competiţia dintre editurile care publică fără acordul acestuia variantele de subiecte la examenele naţionale şi rezolvările acestora.

În urmă cu trei săptămâni, la mai multe edituri au apărut variantele şi soluţiile pentru subiectele la testele naţionale şi rezolvarea lor.

MEdC considera că broÅŸurile apărute la Editura Sigma ÅŸi Art ‘induc în eroare’ atât elevii, cadrele didactice, cât ÅŸi părinÅ£ii, deoarece utilizează sintagma ‘Variantele de subiecte publicate de Ministerul EducaÅ£iei ÅŸi Cercetării la data de 15 ianuarie 2007’, fără a preciza în mod explicit că aceste variante nu sunt în forma lor finală.

Comunicatul MEdC mai menţiona că editura Sigma a publicat respectivele broşuri fără a avea punctul de vedere al ministerului.

Adauga un comentariu

*