FC Barcelona – Liverpool, atracÅ£ia optimilor în Liga Campionilor

De departe cel mai interesant meci al optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal este războiul dintre FC Barcelona şi Liverpool, câştigătoarele competiţiei din 2006 şi 2005, meci programat în prima manşă miercuri seară.

Barcelona are 13 victorii, opt egaluri şi o singură înfrângere în cele 22 de meciuri disputate până acum pe teren propriu contra echipelor engleze dar singura înfrângere a venit în urmă cu 31 de ani în semifinalele Cupei UEFA chiar contra lui FC Liverpool, scor 0-1, Cormoranii câştigând în acel an trofeu.

Liverpool a depăşit Barcelona şi în drumul spre câştigarea Cupei UEFA din 2001 când s-a impus cu 1-0 acasă după 0-0 în Spania. În acel sezon Liverpool a câştigat Cupa UEFA după ce în finală a învins o altă formaţie din Spania, Alaves, scor 5-4 după prelungiri.

Liverpool a câştigat şi Cupa Campionilor împotriva unei echipe din Spania, în sezonul 1980-1981, 1-0 în finală cu Real Madrid.

După ce a fost eliminată de două ori de Liverpool, catalanii speră că a treia întâlnire directă în faze eliminatorii să fie cu noroc şi să repete dubla din Liga Campionilor din sezonul 2001-2001, 3-1 în deplasare şi 0-0 pe teren propriu, în timp ce Cormoranii speră să pună capăt seriei de 13 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor a Barcelonei.

Barcelona – Liverpool este cu atât mai specială pentru oaspeÅ£i cu cât aceÅŸtia mizează pe Pepe Reina, Alvaro Arbeloa ÅŸi Xabi Alonso, trei spanioli conduÅŸi de pe margine de un alt iberic, Rafa Benitez.

La oaspeţi va lipsi însă Luis Garcia, cel de-al patrulea spaniol din lotul lui Benitez, care ar fi avut ocazia să joace din nou pe stadionul unde s-a lansat în fotbalul mare, Nou Camp.

Partida va fi arbitrată de Kyros Vassaras care a mai arbitrat Liverpool – Boavista 1-1 (2001), Barcelona – Liverpool 0-0 (2002), Bayer Leverkusen – Barcelona 1-2 (2002) ÅŸi Liverpool – Bayer Leverkusen 3-1 (2005).

În Primera Division, după 23 de etape, FC Barcelona este lideră cu 46 de puncte, la egalitate de puncte cu FC Sevilla, iar în Premier League, după 27 de etape, Liverpool este pe locul trei, cu 50 de puncte, la 16 puncte de lidera Manchester United.

Tot miercuri se desfăşoară ÅŸi partidele AS Roma – Lyon (Cristian Chivu în duel cu campioana FranÅ£ei, Juninho Pernambucano ÅŸi Fred), FC Porto – Chelsea (Jose Mourinho revine pe terenul formaÅ£iei cu care a câştigat Liga Campionilor în 2004) ÅŸi Internazionale Milano – Valencia (un meci în care este de văzut dacă spaniolii vor reuÅŸi să oprească marÅŸul triumfal al italienilor din acest sezon).

Din cele patru partide nici un jucător nu este suspendat pentru prima manşă dar returul ar putea fi ratat de Joe Cole, de la Chelsea, Anthony Reveillere şi Jeremy Toulalan, ambii de la Lyon, Thiago Motta, de la FC Barcelona, şi David Albelda, de la Valencia.

Amos News

Adauga un comentariu

*