Autorităţile sud-coreene i-au măsuri pentru scăderea ratei sinuciderilor

Autorităţile sud-coreene s-au lansat într-o campanie pentru scăderea numărului de sinucideri din care ar putea face parte măsuri precum diminuarea toxicităţii anumitor produse farmaceutice sau instalarea unor garduri înalte pe acoperişul clădirilor, informează Reuters recepţionată marţi de Rompres.

Coreea de Sud este una dintre ţările dezvoltate cu cea mai mare rată a sinuciderilor din lume. Această rată s-a dublat în mai puţin de zece ani, iar primele măsuri adoptate de autorităţi au vizat deschiderea mai multor centre de consiliere psihologică cu privire la manifestările şi riscurile depresiilor nervoase.

”De asemenea, în cadrul acestei campanii dorim să închidem sau să interzicem accesul la anumite site-uri de internet care încurajează comportamentul suicidal în rândul tinerilor”, a comentat Kim Gwon-chul, un oficial din Ministerul Sănătăţii de la Seul.

În 2004 rata sinuciderilor în Coreea de Sud era de 24,2 la 100.000 de persoane, suicidul ajungând astfel pe locul patru în clasamentul cauzelor deceselor din această ţară, înaintea chiar a accidentelor auto. În 2005 s-au înregistrat 12.047 cazuri de morţi în urma sinuciderilor.

Astfel rata de suicid din Coreea de Sud este mai mare decât în Japonia şi aproximativ dublă faţă de rata sinuciderilor din Canada, Norvegia sau Statele Unite ale Americii, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de autorităţile de la Seul.

Adauga un comentariu

*