MEdC a publicat variantele definitive ale subiectelor de la examenele naţionale

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, pe pagina electronică www.subiecte2007.edu.ro, variantele definitve ale subiectelor de la testele naţionale şi bacalaureat.

Inspectoratele şcolare vor primi, până în 28 februarie, rezolvările subiectelor de la materiile cu profil real, atât de la testele naţionale cât şi de la bacalaureat, rezolvări făcute chiar de profesorii care le-au elaborat. De asemenea, inspectoratele vor trimite rezolvările către şcoli, iar elevii le vor putea consulta în bibliotecile şcolare.

Ministerul Educaţiei a publicat, cu o lună în urmă, subiectele de la testele naţionale şi de la examenul de bacalaureat pe pagina electronică www.subiecte2007.edu.ro, sub formă de imagini needitabile. În data de 28 februarie, inspectoratele şcolare vor distribui gratuit, la toate unităţile de învăţământ, variantele de subiecte, sub formă de broşuri.

Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare a realizat câte 100 de variante de subiect pentru fiecare disciplină de examen, din care se va alege, în ziua probei scrise, prin tragere la sorţi, numărul variantei de subiect. Subiectele au fost concepute în conformitate cu programele şcolare şi cu programele de examen, avându-se în vedere o cuprindere echilibrată a materiei studiate. Totodată, fiecare variantă conţine probleme sau întrebări cu grade diferite de dificultate, pentru a permite evaluarea corectă a performanţelor candidatului, conform MEdC.

Adauga un comentariu

*