PSD, câştigător in scandalul „bileÅ£elul”

88,6% din români au auzit de scandalul „bileÅ£elul”, care îi implică pe preÅŸedintele Băsescu ÅŸi premierul Tăriceanu, iar 33,7% o văd vinovată pe Elena Udrea pentru declanÅŸarea acestuia – potrivit unui sondaj ATLE.

Din perspectiva a 23,2% din populaţie, şeful statului poartă răspunderea pentru apariţia scandalului, în vreme ce 16,8% consideră că acesta a fost generat de primul ministru. 4,8% din români cred că omul de afaceri Dinu Patriciu poartă răspunderea pentru declanşarea scandalului “bileţelul”.

Traian Băsescu ÅŸi Călin Popescu-Tăriceanu sunt indicaÅ£i în tandem drept cei care au cel mai mult de pierdut de pe urma acestui scandal (38,1%). EvaluaÅ£i separat, premierul ÅŸi preÅŸedintele înregistrează procente apropiate la capitolul “pierzători” – 15,4%, respectiv 15,1%.

ÃŽn schimb, repondenÅ£ii indică PSD drept principal câştigător – 32,8%. Doar 9,3% din populaÅ£ie crede că Traian Băsescu a ieÅŸit în avantaj în urma tensiunilor create de “bileÅ£el”, el fiind urmat în acest clasament de PRM ÅŸi PNG, cu 7,8%, respectiv 6,4%.

Studiul ATLE a inclus 142 de localităţi, fiind efectuat pe un eşantion de 900 de persoane pentru fiecare regiune de dezvoltare, în perioada 31 ianuarie-6 februarie 2007. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute este de 1,8%.

Adauga un comentariu

*