Vara vine in aprilie

Cel puţin asta reiese din prognoza făcută publică de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru următoarele trei luni.

În luna februarie, temperaturile medii lunare vor fi mai mari decât cele obişnuite cu peste 4 grade. Meteorologii avertizează că la mijlocul lunii va fi primăvară. Temperaturile vor depăşi frecvent 15 grade în sud-estul ţării.

Ninsori se vor înregistra doar în prima parte a lunii şi acelea pe arii restrânse. Pentru nordul ţării, sunt anunţate precipitaţii în cantităţi peste valorile normale. Avertismentul meteorologilor este valabil şi pentru vestul şi centrul României.

Şi în martie, anomaliile meteo se vor păstra. În ultima parte a lunii, temperaturile vor fi ca în plină vară, iar termometrele vor indica peste 20 de grade Celsius. Veşti ceva mai bune se anunţă doar pentru aprilie: maxime între 11 şi 21 de grade Celsius.

Încălzirea care se resimte în România este la nivel planetar. În toată lumea, temperaturile sunt cu 7-8 grade mai mari, decât ar fi normal, iar specialiştii avertizează că în câteva sute de ani, Pământul se va transforma într-un uriaş deşert.

Antena 3

Adauga un comentariu

*