TAXA DE PRIMÄ‚ ÃŽNMATRICULARE… SPOREÅžTE

Se pare că vizita la Bruxelles nu a fost benefică pentru Sebastian Vlădescu. Ministrul Finanţelor a anunţat că taxa de primă înmatriculare nu se va reduce. Ba mai mult, ea ar putea fi extinsă şi asupra maşinilor deja înscrise pe teritoriul României. „Aspectul de principiu ar fi aplicarea tratatului european nediscriminatoriu care presupune ca şi cetăţenii români care vând maşini deja înmatriculate în România să aibă acelaşi regim cu un cetăţean european care vinde o maşină care urmează să ajungă în România”, a declarat Vlădescu.

O altă variantă pe care ministrul Vlădescu o va propune în prima şedinţă de Guvern este instituirea unei noi taxe anuale care să aibă o componentă ecologică şi pe care să o plătească toţi proprietarii de autoturisme. Taxa de primă înmatricular aunge acum la câteva mii de euro. Iar incertitudinile legate de acest subiect au blocat piaţa auto second hand.

Taxa de primă înmatriculare va rămâne, deoarece este necesară pentru protecţia mediului. Cel puţin asta este părerea Guvernului României. „Taxa de primă înmatriculare este o taxă care are rol de protecţie a mediului, aşa este gândită şi nu în alt fel, şi, de aceea, această taxă este progresivă, în funcţie de gradul de poluare al vehiculelor”, a declarat premierul Călin Popescu-Tăriceanu. Nu vrem ca România să devină un cimitir de maşini poluante! Acesta este argumentul pe care autorităţile române îl subliniază.

Antena3.ro

Adauga un comentariu

*