Cod galben pentru Bacau

Avertizare meteo cu cod portocaliu
Viscol, zapada si temperaturi scazute in 13 judete din tara

O noua avertizare primita de la Administratia Nationala de Meteorologie. In intervalul 29 ianuarie 2007 ora 00 – 29 ianuarie 2007 ora 20, va ninge viscolit in Maramures, Crisana, Banat, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si zona montana, iar cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp. In Carpatii Occidentali si Orientali izolat vor fi posibile cantitati de peste 50 l/mp.

Initial, meteorologii au emis pentru aceasta perioada o atentionare cu cod galben, insa au inlocuit-o cu o avertizare cu cod portocaliu, ceea ce inseamna ca intensitatea fenomenelor va fi mai mare.

Semnificatia codului portocaliu

Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, ninsori puternice si ger). Ultima avertizare cu cod portocaliu a fost emisa la sfarsitul lunii august, anul trecut (precipitatii abundente si risc de inundatii).

Atentie la drum!

Ministerul Transporturilor avertizeaza conducatorii auto sa evite pe cat posibil sa plece la drum, mai ales in zonele afectate de viscol si de caderile de zapada. In cazul in care deplasarile sunt absolut necesare, masinile trebuie echipate corespunzator. Si politistii au recomandat celor aflati in trafic sa circule cu prudenta si adapteze viteza la conditiile de drum.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*