Tariceanu: Atitudinea PNL fata de suspendarea lui Basescu depinde de comportamentul presedintelui

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a a declarat miercuri seara, în emisiunea Ediţie Specială de la TVR 1 că nu are o problemă cu preşedintele României, adăugând că nu va propune formaţiunii politice pe care o conduce să susţină suspendarea şefului statului.

”PreÅŸedintele are o problemă cu primul-ministru. Eu nu am o problemă aÅŸa mare cu preÅŸedintele”, a subliniat Tăriceanu.

Preşedintele PNL spune că nu este de acord cu suspendarea lui Traian Băsescu deoarece acest demers ar putea arunca România într-o criză instituţională.

”Nu am să recomand partidului să susÅ£ină o asemenea iniÅ£iativă (suspendarea preÅŸedintelui – n.r.) pentru că nu vreau ca noi să contribuim la plonjarea, aruncarea României într-o criză instituÅ£ională”, a arătat premierul.

Totuşi, şeful Executivului a arătat că luarea unei decizii a PNL în această privinţă va depinde şi de comporamentul preşedintelui în această perioadă.

”Dar, în acelaÅŸi timp, decizia finală va depinde ÅŸi de comportamentul preÅŸedintelui până în final. Totodată, cred că cei care au iniÅ£iat această măsură vor să-i dea un avertisment preÅŸedintelui. PreÅŸedintele trebuie să înÅ£eleagă că există o instituÅ£ie care controlează puterea preÅŸedintelui”, a mai spus Tăriceanu.

Referitor la demersul PSD, primul-ministru a arătat că este ”un lucru foarte serios”, dar a atras atenÅ£ia că PSD se pliază pe modul de a face politică al preÅŸedintelui. ”Demersul PSD de suspendare a preÅŸedintelui este un lucru care este foarte serios, ÅŸi aici daÅ£i-mi voie să vă spun că punctul meu de vedere este că ÅŸi PSD greÅŸeÅŸte, pentru că nu face decât să se plieze unui stil de a face politică al preÅŸedintelui, care vrea să genereze scandal, acest demers va genera un alt scandal, alte reacÅ£ii”, a afirmat Tăriceanu.

ÃŽn aceeaÅŸi ordine de idei, el a respins comentariile unei agenÅ£ii de presă internaÅ£ionale care îşi punea problema dacă România mai este guvernată: ”Eu cred că Å£ara este guvernată, Å£ara este guvernată, ÅŸi astăzi, de exemplu, a avut loc ÅŸedinţă de guvern în mod normal, fără să se întâmple nimic. ÃŽn România nu este o criză la nivel instituÅ£ional, este un scandal politic care a fost generat de preÅŸedinte ÅŸi care începe să se consume într-o oarecare măsură”.

Adauga un comentariu

*