Romani arestati pentru ca puneau la cale rapirea unui italian

Poliţiştii români în cooperare cu cei spanioli au reuşit să dejoace planurile unei grupări infracţionale care intenţiona să răpească şi să sechestreze un cetăţean italian, în vederea obţinerii unei recompense materiale.

În baza unor informaţii furnizate de Poliţia Română, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, poliţişti spanioli din localitatea Santa Cruz, Tenerife, au prins în flagrant un grup format din 9 persoane, toţi de naţionalitate română, în timp ce încercau să sechestreze un cetăţean italian cu domiciliul în Tenerife, cu intenţia de a solicita o recompensă în valoare de 1 milion euro.

Arestarea membrilor grupării, consideraţi a fi deosebit de periculoşi, s-a realizat în două etape, prima, în noaptea de 20 ianuarie, la domiciliul victimei, unde se afla şi soţia acestuia împreună cu fiul lor de 4 ani şi unde au fost arestaţi 4 indivizi, iar cea de-a doua etapă, la un hotel din apropierea locuinţei victimei, soldată cu arestarea celorlalţi 5 membri ai grupului.

Deoarece în momentul reţinerii autorilor aceştia au opus rezistenţă, a fost folosit armamentul din dotare, unul dintre ei fiind rănit în umăr. Acesta intenţiona să scape, folosind un pumnal cu care a încercat să rănească un poliţist.

Ca urmare a verificărilor, s-a stabilit că 6 din cei 9 români, toţi cunoscuţi cu antecedente penale, au sosit în Tenerife la sfârşitul săptămânii trecute, unde au plănuit sechestrarea cetăţeanului italian şi eliberarea lui contra sumei menţionate.

Datorită informaţiilor puse la dispoziţie de Poliţia Română şi colaborării dintre poliţiile celor două state, suspecţii au fost supravegheaţi de la intrarea pe teritoriul spaniol, fapt ce a permis prinderea lor în flagrant.

Pe 23 ianuarie, membrii grupării au fost prezentaţi Judecătorului de Instrucţie din Tenerife, fiind învinuiţi de comiterea infracţiunii de constituire de grup criminal organizat şi sechestrare de persoane.

Adauga un comentariu

*