Picaturi acide

* PNL pune piedica inscrierii PLD. O vina o poarta si noua formatiune liberala. Putea sa se numeasca PLAS, adica Partidul Liberal Aripa Stolojan, iar partidul matca sa se cheme PLAT – Partidul Liberal Aripa Tariceanu. Dupa fractura stolojonista, ambele grupari merg intr-o aripa.
* PNTCD a incaput pe mainile capitalistului Milut. Grea incercare cu doctrina taranista si conducator burghez! Ceilalti candidati, Ciorbea si Muresa, au fost depasiti cu brio, ba mai mult, fostului premier i s-a strigat sa treaca la sindicat.
* Fostul presedinte Emil Constantinescu este chemat la posturile de televiziune particulare unde vorbeste cui sta sa-l asculte, cat de brav sef de stat a fost. Pacat de timp si bani! Saracul presedinte, a uitat cat s-a plans ca l-au rapus „structurile securiste”. Deh, neica, astia-s meseriasi, n-au pierdut vremea in balconul de la Universitate sau prin munti, dupa bolovani!
* Chinezoaicele-confectionere din Bacau au pus-o de-o revolta impotriva patronului-confectioner. Vinovata este atmosfera de nemunca de la noi: vor dolarei mai multi cu efort mai nimic. Ce repede s-au acomodat cu obiceiurile mioritice! Sau poate le-a prins dorul de mancarea de acasa. Ca sa vezi potrivire de gust, toti barbatii care au facut armata suspina dupa fasolea la cazan!
* Gurile rele dar informate glasuiesc precum ca fostul premier Nastase in dosarul cu bratirile dacice. Bombonelul spune ca n-a mancat usturoi de prin Muntii Orastiei, dar se poate trage concluzia ca-i cam plac bratarile. Dupa cate dosare are pe rol, s-ar putea sa poarte o vreme bratari din inox, rezistente si mai moderne, pe gratis si fara sa faca parte din patrimoniul national. Simple obiecte de inventar.
* Prin grija deosebita a Companiei Nationale CFR, statia din Racaciuni a fost desfiintata, aici ramanand doar un punct de oprire. Pentru ca n-au incotro, calatorii merg cu nasu’, dau un leu pana la Bacau. Scuza dobitocilor de la Bucuresti este ca in timpul inundatiilor ar fi ajuns apa la terasamentul caii ferat. Dupa cate ne amintim, si Bucurestiul a fost inundat. N-ar trebui desfiintat? Ar scapa CFR-ul de niste loaze!

Ioan DROBETAN

Adauga un comentariu

*