Municipiul Bacău se pregăteşte de înfrăţire cu oraşul Torino

O delegaţie din Torino din care au făcut parte reprezentanţi ai primăriei din Torino şi ai Asociaţiei Culturale romano-italiene „Frăţia” a fost primită luni de primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, informează corespondentul Amos News.

Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, spune că discuţiile au evidenţiat bunele raporturi dintre cele două administraţii, dat fiind faptul că în Torino locuiesc aproximativ 80.000 de băcăuani. Un aspect deosebit al acestor relaţii, aşa după a opinat reprezentantul primarului torinez, Sergio Chiamparino, l-a constituit duplex-ul TV organizat de cele două oraşe în noaptea de Anul Nou, dată care a coincis cu intrarea Romaniei în Uniunea Europeană.

Ambele părţi au convenit asupra unor modalităţi concrete de colaborare în diverse medii, precum şi asupra paşilor care stau la baza semnării protocolului de înfrăţire dintre cele două oraşe. Partea italiană şi-a oferit sprjinul în ceea ce priveşte dezvoltarea anumitor sectoare, cum ar fi mediul, transporturile, politicile sociale, cu atît mai mult cu cît acum Romania trebuie să adere la legislaţia europeană, în acest sens know-how-ul unei ţări ca Italia fiind deosebit de util, experienţa putînd fi folosită şi la dezvoltarea Zonei Metropolitane.

S-a mai convenit şi asupra primirii, în prima jumătate acestui an, în Bacău, a două delagaţii torineze, una condusă de ministrului delegat în teritoriu pentru probleme de integrare, Ilda Curti, şi cea de a doua condusă de primarului oraşului Torino, Sergio Chiamparino.

Amos News

Adauga un comentariu

*