Adio, dar raman cu tine!

Colegiul Director al Partidului Democrat (PD) a decis, cu doar cinci abţineri, să rămână la guvernare şi să nu rupă protocolul cu PNL.

‘Am discutat cu colegii noÅŸtri această temă ÅŸi nu am găsit motive temeinice pentru a ieÅŸi de la guvernare. La această întrebarea, ‘de ce să ieÅŸim de la guvernare?’, nu am putut găsi răspunsuri credibile. De ce să ieÅŸim de la guvernare? Pentru că miniÅŸtrii PD ÅŸi-au făcut datoria în procesul de integrare? Să părăsim guvernarea pentru că avem miniÅŸtrii performanÅ£i care îşi fac datoria? Nu poate fi o explicaÅ£ie’, a declarat luni preÅŸedintele PD, Emil Boc, la finalul ÅŸedinÅ£ei Colegiului Director.

Liderul democrat a afirmat că va trebui să fie rediscutate foarte serios relaţiile cu liberalii, precizând că Alianţa D.A. a fost votată pentru a guverna.

‘Atacurile PNL durează de mult timp. PD a tăcut ÅŸi a mers mai departe. Åži răbdarea noastră se apropie de sfârÅŸit. PD nu mai poate fi păcălit cu declaraÅ£ii pacifiste, care a doua zi să fie încălcate’, i-a avertizat Emil Boc pe liberali.

În aceeaşi zi, membrii Biroului Politic Central al PNL, a propus partenerului din Alianţa D.A., PD, participarea pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European şi chiar pentru alegerile legislative, prevăzute în 2008, precum şi continuarea guvernării în actuala formulă.

Boc ÅŸi-a exprimat reÅ£inerea ÅŸi a susÅ£inut că trebuie stabilit foarte clar dacă se va respecta pe mai departe protocolul AlianÅ£ei D.A., care ‘nu este doar o simplă bucată de hârtie, ci ÅŸi un contract cu alegătorii’.

‘Asta nu înseamnă că PD este dispus să rămână la guvernare cu orice preÅ£. Atunci când axele politicii PD vor fi afectate iremediabil, când o temă politică majoră cu impact pentru cetăţean ne va despărÅ£i de guvern, nu vom ezita să facem pasul în opoziÅ£ie pentru a nu ne abandona promisiunile pe care le-am făcut în campanie, în programul de guvernare, în lupta anticorupÅ£ie./…/ Dar să fie o temă pe care să o putem explica opiniei publice ca fiind una care să justifice un asemenea demers important ÅŸi care poate arunca Å£ara într-o criză gravă’, a adăugat Emil Boc.

Cei cinci care s-au abţinut de la votul pentru a rămâne la guvernare sunt secretarii executivi Elena Udrea şi Dumitru Moinescu, senatorul Marius Marinescu, primarul sectorului 3, vicepreşedintele democrat Liviu Negoiţă, şi viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, preşedinte al Organizaţiei PD sector 1.

Adauga un comentariu

*