Prostituţia în Italia e controlată de români

ÃŽn cadrul unei întâlniri cu ziariÅŸtii, ministrul italian de Interne Giuliano Amato, a precizat ca în Italia fenomenul prostituÅ£iei este în creÅŸtere ÅŸi e controlat de grupuri de nigerieni care „lucreaza” singuri ca ÅŸi de albanezi ÅŸi români care de cele mai multe ori colaborează între ei.

Amato a mai declarat ca numarul persoanelor arestate in 2006 a crescut simtitor fata de 2005 (163 018 fata de 143 521); ca si furturile din magazine (+52,7%) sau din locuinte (+11,5%), buzunare sau din vile.

Protagonistii acestor furturi sunt in majoritatea cazurilor albanezi, romani sau romi de nationalitate romana.

Unul dintre fenomenele cele mai ingrijoratoare cu care se confrunta autoritatile italiene ramane, insa, cel al prostitutiei care este controlat de adevarate bande extrem de bine organizate de nigerieni, albanezi si romani.

Din Romania sosesc in special tinere care nu au implinit inca varsta de 18 ani.

In acest sens, Amato relanseaza propunerea facuta in urma cu cateva luni: aceea de a-i pedepsi pe clientii acestora pentru ‘’voil de minore’’.

‘’Din Estul Europei, alaturi de numerosi oameni cinstiti si muncitori, sosesc, din pacate si delincventi fara scrupule’’, a spus ministrul.
‘’Acesta este unul din efectele dezastroase ale mizeriei produse de comunism care isi propunea sa creeze Omul nou, in schimb l-a redus la saracie si lipsa de demnitate’’, a incheiat Amato.

Amos News

Adauga un comentariu

*