Demiterea lui Scripat se impotmoleste in Justitie

Bacau va ramane, probabil, multa vreme cu un singur viceprimar deoarece procesul deschis de Constantin Scripat impotriva ordinului de demitere s-a impotmolit in hatisul justitiei.

Ordinul de incetare a mandatului lui Constantin Scripat semnat de prefectul Gabriel Berca a fost atacat de fostul viceprimar in contencios administrativ, insa Tribunalul Bacau s-a declarat necompetent sa solutioneze cauza si a inaintat dosarul Curtii de Apel. Scripat fusese demis din functia de viceprimar deoarece presa locala a sesizat ca acesta continua sa fie administrator la doua societati comerciale desi legislatia in vigoare ii interzicea acest lucru. Dupa o balbaiala jenanta a autoritatilor si dupa ce Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor a conchis ca Scripat nu se face vinovat de incalcarea legii si numai jurnalistii care au relatat despre subiect sunt vinovati, prefectul semneaza, totusi, ordinul de incetare a mandatului viceprimarului Scripat. Acesta s-a adresat justitiei, considerand ca a fost nedreptatit. El va trebui, insa, sa astepte decizia Curtii de Apel, care va trebui sa hotarasca daca are competenta sa judece cazul. In cazul in care Curtea va decide ca Tribunalul este competent sa se pronunte asupra reclamatiei lui Scripat, va retrimite dosarul instantei. Pe de alta parte, in cazul contestatiei formulate de viceprimarul comunei Prajesti, care a fost si el demis prin ordin al prefectului pe un motiv similar, Tribunalul Bacau a judecat deja cauza si a hotarat ca ordinul a fost legal.

Razvan BIBIRE

Comentarii

  1. Daca este administrator la doua!!!!!!societati cu adevarat trebuie demis imediat.Sau poate a intervenit Hrebenciuc la judecatori….

  2. Spune si la altii temeiul si motivele de drept cuprinse in respectivul ordin, cand a fost emis , data comunicarii si modalitate prin care s-a facut si, data la care a fost contestat, motivele contestatiei, ce s-a cerut prin calea de atac exercitata. Poate ne dumirim de ceva premeditare ori nestiinta.

Adauga un comentariu

*