Aurelian Grama, director general al trustului ‘Gazeta’, a fost arestat preventiv

Aurelian Grama, director general al Trustului ‘Gazeta’, coordonator al săptămânalului Ziarul de MureÅŸ ÅŸi al cotidianului Zi de Zi ( din Târgu MureÅŸ) ÅŸi redactor ÅŸef al cotidianului Bună Ziua Ardeal! ( din Cluj) a fost arestat, vineri după-amiază, în baza unui mandat de arestare pe 29 de zile, dat de instanÅ£a Tribunalului Cluj, transmite corespondentul ROMPRES.

Amintim că procurorii DirecÅ£iei de Investigare a InfracÅ£iunilor de Criminalitate Organizată ÅŸi Terorism (DIICOT) au extins, joi, cercetările în cazul ”Gazeta” asupra a încă două persoane.

Una dintre ele este Aurelian Grama pe numele căruia joi seara a fost emisă o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore. Aurelian Grama este cercetat pentru de şantaj, aderare la grup infracţional şi spălare de bani. Grama a fost, de asemenea, audiat, joi, mai multe ore.

Potrivit procurorului DIICOT, Mircea Hrudei, împotriva lui Aurelian Grama au fost depuse 11 plângeri printre care şi una semnată de primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea.

Cealaltă persoană este directorul publicaţiei Gazeta de Maramureş, Dan Pârcălab, care a fost reţinut în noaptea de miercuri seara, în jurul orei 20.30, în faţa domiciliului său din Baia-Mare, iar joi a fost audiat mai multe ore de procurorii DIICOT. Pe numele lui a fost eliberat un mandat de arestare preventivă, pe 29 de zile, în noaptea de joi, 4 ianuarie, pentru şantaj şi asociere la un grup infracţional.

La sfârÅŸitul lunii octombrie mai multe persoane din conducerea Trustului de presă ‘Gazeta’ au fost de asemenea reÅ£inute ÅŸi audiate de procurori, ulterior cinci dintre ele fiind arestate preventiv.

Preşedintele trustului, Liviu Man, directorul executiv, Aurel Mureşan, şeful Departamentului de Investigaţii, Ioan Oţel, directorul de publicitate al Gazetei de Bistriţa, Dorel Vidican, şi directorul de publicitate al Gazetei de Oradea, Anca Cocuţ, au fost arestaţi preventiv pentru acţiuni de şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Ulterior Cocuţ a fost eliberată, rămânând în arest doar cei patru bărbaţi.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, Adrian Avarvarei, şeful Biroului de Protecţie Internă al trustului, Memoranda Onac, editor general la cotidianul Bună Ziua Ardeal!, dar şi soţia lui Liviu Man, Milena Man, care deţine acţiuni la unele dintre publicaţiile trustului.

ÃŽmpotriva celor inculpaÅ£i, mai multe personae – oameni de afaceri, consilieri sau politicieni – au depus plângeri potrivit cărora au fost ameninÅ£aÅ£i cu publicarea unor materiale defăimătoare în cazul în care nu plătesc anumite sume de bani, despre care procurorii DIICOT au afirmat că erau foarte mari.ROMPRES

Adauga un comentariu

*