Schimbare de prefix în codul de înregistrare pentru TVA

Codul de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit persoanelor juridice plătitoare de impozite are prefixul „RO”, urmat de codul de identificare fiscală, conform standardelor internaÅ£ionale, începând cu 1 ianuarie 2007, informează un comunicat al ANAF remis AMOS News.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a atribuit, din oficiu, codul de înregistrare în scopuri de TVA pentru toţi plătitorii de TVA activi înregistraţi în evidenţele fiscale, până la data de 1 noiembrie 2006 şi a emis certificatele de înregistrare în scopuri de TVA, acţiunea fiind încheiată la 31 decembrie 2006.

Persoanele impozabile care, până la această dată, nu au obţinut certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, trebuie să se prezinte la organul fiscal în a cărui evidenţă sunt înregistrate, pentru a-l ridica.

De la 1 ianuarie 2007, contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA au obligaţia să înscrie noul cod de înregistrare în scopuri de TVA pe toate documentele emise potrivit art.71 din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru verificarea validităţii codului de înregistrare în scopuri de TVA, contribuabilii pot accesa site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, domeniul VIES.

Adauga un comentariu

*