Robotul care naÅŸte

În contextul în care rata natalităţii în Coreea de Sud se află la un nivel extrem de scăzut, studenţii la medicină din această ţară apelează la roboţi pentru a exersa aducerea copiilor pe lume, relatează Reuters.

Centrul medical universitar Kyunghee din Seul este prima instituţie din Coreea de Sud care o va folosi pe Noelle, un robot de mărime naturală, care poate naşte precum o femeie adevărată. Cu ajutorul lui Noelle şi a bebeluşului său, studenţii care doresc să se specializeze în obstetrică vor exersa ori de câte ori doresc aducerea unei noi vieţi pe lume.

‘Cu acest robot, vom putea exersa nu numai naÅŸterile normale, ci ÅŸi cezariana ÅŸi alte naÅŸteri problematice. ExperienÅ£a studenÅ£ilor cu manechinul este foarte apropiată de cea reală’, a declarat prof. Jung Eui.

Nou-născutul – la rândul său robot – este echipat pe braÅ£e ÅŸi obraji cu leduri care indică starea sa de sănătate. Luminile albastre semnifică existenÅ£a unor probleme, în timp ce cele roz asigură că totul este în regulă.

Coreea de Sud are în prezent o populaÅ£ie de doar 48 de milioane de persoane ÅŸi una dintre cele mai scăzute rate ale natalităţii din lume – 1,08 copii pe femeie. ROMPRES

Adauga un comentariu

*