Un poliţist din Maramureş a fost lovit de o maşină

Un agent al poliţiei rutiere din oraşul Borşa a fost lovit, în noaptea de marţi spre miercuri, de şoferul unei maşini care n-a vrut să oprească la solicitarea echipajului de poliţie, informează corespondentul AMOS News.

Conform biroului de presă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş, accidentul s-a produs pe DN 18, după ce un echipaj mixt al Poliţiei de Frontieră din Vişeul de Sus şi Poliţiei Borşa au încercat să oprească un autoturism.

În momentul care şoferul a observat echipajul poliţie a demarat în trombă, intrând pe una din străzile mai înguste a oraşului. Doi poliţişti au început urmărirea pe jos a maşinii, ştiind faptul că strada e înfundată, iar conducătorul auto nu ar mai putea fugi.

Când ocupantul maşinii a realizat că e urmărit de poliţişti a întors maşina cu intenţia de reveni în drumul naţional, moment în care l-a prins cu maşina pe poliţistul de frontieră către un zid de beton. După ce poliţistul a căzut, şoferul a coborât din maşină şi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu picioarele şi mâinile.
La somaţiile colegului de patrulă de a nu mai lovi victima, şoferul s-a manifestat violent.

Poliţistul a tras un foc de avertisment în plan vertical pentru a-l opri pe şofer, dar acesta a continuat să fie şi mai agresiv, moment în care poliţistul a tras un foc de armă, în partea de jos a corpului, rănindu-l pe şofer în abdomen.
În urma accidentului, poliţistul s-a ales cu leziuni abdominale şi ale membrelor inferioare .

Atât agentul de poliţie cât şi agresorul au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul orăşenesc din Borşa, unde au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale. Întrucât stare de sănătate a poliţistului s-a agravat el a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare.

Din primele cercetări a rezultat faptul că agresorul, Daniel T., 34 de ani din comuna Poienile de sub Munte a intrat în ţară pe 24 decembrie, venind din Italia pentru a şi petrece vacanţa de sărbători acasă. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi ultraj. Cercetarea cazului se face de către o echipă a poliţiei şi procuraturii din Maramureş.

Adauga un comentariu

*