Şapte băcăuani reţinuţi de Direcţia Generală Anticorupţie în 2006

La un an şi două luni de la înfiinţarea, la 1 decembrie 2005, a Biroului Bacău al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), conducerea aceastei instituţii a făcut public bilanţul activităţii desfăşurate în toată această perioadă, informează corespondentul Amos News.

Comisarul Ovidiu NeicuÅ£escu, purtătorul de cuvânt al DGA – Serviciul Teritorial Bacău, spune că în acest prim an de activitate au fost primite în audienţă un număr de zece persoane, au fost soluÅ£ionate 25 de sesizări prin apeluri la numărul de telverde 0800.806.806, precum ÅŸi un număr de 20 de petiÅ£ii, iar 31 de persoane au fost consiliate.

Tot în acest interval de timp lucrătorii anticorupţie din cadrul Biroului Bacău au înaintat sesizări către parchete în 22 de cazuri, fiind delegaţi să efectueze acte de cercetare în 28 de dosare penale.

„Au fost reÅ£inute, totodată, un număr de ÅŸapte persoane, iar într-un caz s-a dispus măsura interdicÅ£iei de a părăsi localitatea. De asemenea, s-a realizat prinderea în flagrant a trei persoane pentru luare de mită ÅŸi a patru persoane pentru dare de mită, împreună cu procurorii desemnaÅ£i din cadrul DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie- Serviciul Teritorial Bacău, ÅŸi din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău „, mai completează comisarul Ovidiu NeicuÅ£escu.

Adauga un comentariu

*