Accident rutier in Austria: 18 bacauani raniti

18 români au fost răniţi într-un accident rutier petrecut azi-dimineaţă în Austria. Un autocar al firmei Eurolines, care avea la bord 46 de români, s-a ciocnit cu un tir şi a alunecat într-un şanţ.

Cei 18 români au fost transportaţi la două spitale, unul din Viena, celălalt din Kitze. Dintre aceştia, nouă au fost deja externaţi pentru că nu aveau decât răni superficiale. Patru români au suferit răni mai grave, adică fracturi la membre şi vor rămâne în continuare sub supraveghere medicală, conform şefului secţiei consulare a Ambasadei Române din Austria, Dan Pârvulescu. Viaţa lor este în afara oricărui pericol.

Cei 46 de români fuseseră la muncă în Germania şi se întorceau acasă de sărbători. Ei lucrau cu contracte legale, deci au şi asigurări medicale valabile. Autocarul plecase de la Munchen şi trebuia să ajungă în această dimineaţă la Bucureşti. Accidentul s-a produs la ora 4 şi 30 de minute.

Managerul firmei de transport a declarat că la jumătate de oră după producerea accidentului, un alt autocar a ajuns la locul accidentului pentru a aduce în ţară persoanele care se aflau în autocar. Persoanele care vor să afle informaţii despre cei aflaţi în autocar pot suna la 021 3160890 interior 101.

Poliţiştii austrieci nu au stabilit încă cine poartă vina pentru producerea accidentului. Autostrada este blocată pe o porţiune de 7 kilometri în zona unde s-a produs accidentul, iar poliţia nu permite accesul persoanelor în acel loc.
Sursa: NewsIn

Adauga un comentariu

*