TVR pregăteşte o serie de programe dedicate revoluţiei din decembrie

Postul public de televiziune va difuza pe 22 decembrie pelicula ce a obÅ£inut un premiu de interpretare la Cannes, „Cum mi-am petrecut sfârÅŸitul lumii”, în cadrul unui program mai amplu, intitulat „Cum mi-am petrecut … RevoluÅ£ia”, difuzat pe 21 ÅŸi 22 decembrie.

Postul public de televiziune dedică programe speciale evenimentelor din decembrie 1989, potrivit unui comunicat remis luni de TVR.

O emisiune moderată de Irina Păcurariu, „NăscuÅ£i în 21”, un documentar al regizorului Cornel Mihalache, „Vreau raÅ£ia mea de adevăr”, un talk-show moderat de Marian Voicu, „De ce sfârÅŸitul lumii?” ÅŸi un film românesc, „Cum mi-am petrecut sfârÅŸitul lumii”, în regia lui Cătălin Mitulescu fac parte din programul special TVR1 din zilele de 21 ÅŸi 22 decembrie.

Talk-show-ul „NăscuÅ£i în 21” moderat de Irina Păcurariu, va prezenta pe 21 decembrie poveÅŸtile a opt tineri care s-au născut chiar pe 21 decembrie 1989. „Vrem ca prin aceste scurt-metraje să facem un portret al generaÅ£iei care peste un an va fi declarată majoră ÅŸi va putea merge la vot”, a explicat Claudia Nedelcu, editor coordonator documentare ÅŸi ficÅ£iune TVR.

Documentarul „Vreau raÅ£ia mea de adevăr” – ediÅ£ia a doua, este regizat de Cornel Mihalache ÅŸi va fi difuzat pe 22 decembrie. Marian Voicu va modera, tot pe 22 decembrie, talk-show-ul „De ce sfârÅŸitul lumii”, un program în care îi are invitaÅ£i pe regizorul Cătălin Mitulescu, actorul Jean Constantin ÅŸi alte persoane implicate în filmul „Cum mi-am petrecut sfârÅŸitul lumii”.

Actriţa Dorotheea Petre a primit în 2006 premiul pentru intepretare feminină la Festivalul de la Cannes (secţiunea Un Certain Regard).

ProducÅ£ia, susÅ£inută de Martin Scorsese ÅŸi Wim Wenders (producători executivi), a câştigat premiul pentru „Cel mai bun proiect european”, în 2005, la competiÅ£ia patronată de Robert Redford în SUA – Sundance Film Festival. Filmul a primit Premiul tineretului la Festivalul de la Valladolid, secÅ£iunea Punct de întâlnire.

NewsIn

Adauga un comentariu

*