Expulzările românilor din Franţa, mai dificile după 1 ianuarie

Expulzarea românilor şi bulgarilor din Franţa va fi mai dificilă după 1 ianuarie, pentru că ei vor deveni cetăţeni europeni şi se vor bucura de dreptul la liberă circulaţie, relatează cotidianul Les Echos în ediţia electronică de luni.

Un sfert dintre cele 24.000 de persoane care au fost expulzate din FranÅ£a în cursul anului 2006 au fost cetăţeni români ÅŸi, într-o mai mică măsură, bulgari. PrinÅŸi fără drept legal de ÅŸedere pe teritoriul francez, ei au fost expulzaÅ£i prin organizarea „într-un ritm susÅ£inut” a unor „zboruri grupate”.

Potrivit Les Echos, această proporţie ridicată se explică prin faptul că România, care a semnat un acord cu Franţa în 2002, eliberează rapid documentele consulare indispensabile pentru a expulza persoanele aflate ilegal în Franţa, ceea ce, subliniază cotidianul, nu este cazul multor altor ţări.

Însă, în calitate de cetăţeni europeni, românii şi bulgarii vor beneficia, începând din 1 ianuarie 2007, de dreptul la liberă circulaţie şi, din această cauză, va fi din ce în ce mai dificil să fie expulzaţi.

Nicolas Sarkozy intenÅ£ionează să trimită „în curând” prefecÅ£ilor o circulară în care va preciza procedura de aplicat: după trei luni, nu vor putea fi expulzate decât persoanele „a căror prezenţă constituie o ameninÅ£are pentru ordinea publică” sau cele ale căror resurse nu sunt „suficiente” ÅŸi riscă să „devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială”. Muncitorii, de pildă, nu vor putea fi expulzaÅ£i, explică Les Echos.

NewsIn

Comentarii

  1. Ma bucur ca romanii nostrii nu pot sa fie expulzati.Ca intram in Uniunea Europeana. De ce nu scrieti articole cum tarile din Occident profita de strainii romanii care muncesc ilegal,si ìi platesc putin sau nu? Cind esti ilegal intr-o tara nu ai drepturi,cistigi o porcarie de bani. Cum stau romanii intr-un apartament cite 8-10 persoane? Interesati-va de romanii cum o duc si ce imagina ne dau?
    Noi intram in „UNIUNEA EUROPEANA” si ma intreb se va termina cu mafia si coruptia din tara care au ajuns peste hotare? De exemplu medicii de la noi din tara se lasa sa primeasca bani? Te lasa aruncat,sau mai bine zis te lasa sa mori?!Asa ca intram in „Uniunea Europeana” dar vedem dupa aceea ce rezultate avem cind este atita coruptie si mafie!!!
    Sarbatori fericite!!

Adauga un comentariu

*