Blaga catre liberali: vedeti-va de partidul vostru

Secretarul executiv al PD, Vasile Blaga, i-a transmis, luni, premierului Tăriceanu „să aibă grijă ÅŸi el de partidul lui” măcar la fel ca liderii PD de partidul din care fac parte, ca răspuns la atenÅ£ionarea premierului legată de faptul că PLD ar rupe din procentele pediÅŸtilor.

Deşi întrebarea legată de afirmaţiile lui Tăriceanu, care susţinuse, sâmbătă, la conferinţa PNL Bcucureşti, că viitorul Partid Liberal Democrat este mai curând un pericol pentru PD decât pentru liberali, pentru că Stolojan nu este perceput ca liberal, iar sondajele de opinie arată că vor fura din electoratul democraţilor, îi fusese adresată lui Emil Boc, replica a fost dată de Vasile Blaga.

„Mă scuzaÅ£i, domnule preÅŸedinte, cred că nu aÅ£i fost destul de clar”, a intervenit Blaga când Boc relua teza potrivit căreia PD este interesată de stabilitatea Guvernului, de accea discută cu platformiÅŸtii. Blaga a invocat ultimul sondaj IRSOP, în care PLD ar avea 12%, în vreme ce PNL doar 9%, ceea ce ar infirma, în opinia democratului, avertizările premierului.

„Noi avem mare grijă de partidul nostru, îi rugăm ÅŸi pe ei (pe liberali, n.r.) să aibă cel puÅ£in atâta grijă de partidul lor”, a fost reacÅ£ia lui Blaga, în timp ce Boc a adăugat că PD nu va bate niciodată la uÅŸa PSD. Blaga a mai aruncat de altfel, o săgeată la forÅ£a PNL, comparând-o indirect cu cea a aliatului lor informal, PC, ca răspuns la cererea conservatorilor ca miniÅŸtrii PD să fie revocaÅ£i din Executiv. „Sunt ÅŸi mulÅ£i, ambele partide”, a spus, ironic Blaga, despre forÅ£ele PNL, împuÅ£inate de PLD ÅŸi despre cele ale PC. De altfel, Blaga a arătat că viitorul PNL ÅŸi al Guvernului, în actuala situaÅ£ie, va fi de a-ÅŸi negocia susÅ£inerea inclusiv cu PRM. De altfel, secretarul general al PD a subliniat că, prin retragerea PC de la guvernare, puterea pierdut majoritatea în toate comisiile din Senat. „Asta este situaÅ£ia, simplă ca bună ziua, deÅŸi unii nu vor să o spună”, a mai precizat Blaga. „N-am câştigat alegerile cu ei, nu avem prea multe în comun împreună”, a adăugat ÅŸi Boc la adresa PC.

Blaga a respins ca premature discuÅ£iile legate de o eventuală cooptare a PLD în Guvern. „Nu le-am avut ÅŸi nu le avem în vedere”, a întărit el, explicând că premierul este cel ce propune miniÅŸtrii. „Bună ziua, ce să le oferim platformiÅŸtilor?”, a spus el, adăugând că „eventual un comportament corect ca grup independent în Senat ÅŸi Camera DeputaÅ£ilor” ar fi singura ofertă a PD către PLD.

Liderii PD au spus că vor mai avea loc întâlniri cu liderii PLD, dar au refuzat să spună dacă relaÅ£ii vor fi concretizate într-un protocol de colaborare. „Dacă va fi, veÅ£i vedea”, a spus Boc, că nu a exclus ideea ca întâlnirile cu PLD să fie făcute publice.

NewsIn

Adauga un comentariu

*